[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (281)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
即係5年前,比我感覺中近期,仲以為已經好多年無隊降班
原來vas做埋隊長
停降班應該係疫情後的事
諗起孫銘有場踢完半場趕去踢大專盃
我使乜練波啫,練球證咪得囉
早排去睇女足,望到佢出黎屌球證之後就係咁諗起呢句野
有人撐佢哋做義工架
佢隊波上下球隊球迷係咪好upset
近件去中甲嗰啲大把港超打唔起啦
賓紀文杜國樑都去啦
港超聯 晉峰棄戰頂級聯賽

港超聯賽會周五(21日)召開會議,商討下季安排,其中晉峰總教練何信賢會後接受本報記者訪問時,證實晉峰不會參加來季港超。

多名港超聯球會皆有派代表出席會議,包括大埔主教練李志堅及標準流浪總監李輝立等,而晉峰總教練何信賢會後表示,「粉紅兵團」決定棄戰來季頂級聯賽。晉峰自2020至21球季起征戰港超,至今已經在頂級聯賽渡過4個球季,但「何Sir」稱球隊審視球圈發展空間後,決定棄戰港超,盼望能順利落戶甲組,培養新血:「同兩個班主(會長黃俊雄及主席鄧偉豪)傾過之後,決定以另一個模式喺球圈發展,希望足總批准我哋落甲組踢之後,可以為香港職業足球,培養更多新人。」

總結這4季港超之旅的得失,「何Sir」承認成績未如理想,但他認為球隊已助不少球員上位,向兩位班主的付出表示感恩:「呢4季嘅成績係唔好嘅,但有啲球員喺晉峰打好基礎後,開始喺港超立足,我亦都好多謝兩位班主呢幾年嘅付出,令好多足球從業員有工開。」

至於深水埗總監高俊基是日亦有現身,惟本報記者欲追問球隊下季動向時,他僅稱「暫時冇嘢回應。」

原文網址:港超聯 晉峰棄戰頂級聯賽 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240621/bkn-20240621193347038-0621_00882_001.html
得返八隊
你個名

大家實力相差冇咁遠
最好搞返好似20-21咁
堅真係好適合做焦點
今年中甲整體實力有好返d
頭六同中超有得踢下
上年賓紀文都可以企得實
今年已經收收地皮
好事
20-21好好睇,雖然康城盃啲影頭搞唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞