Pokemon GO (66) 8週年暨 GO Fest 2024:全球 7月13-14日

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
今日,可能係我玩咗Pokémon GO 8年最難忘嘅一日。

事緣我之前都冇打過Mega班吉拉,係任務攞過100能量咁。所以我好期待今日佢返歸。
見到3點半有Mega蛋係間餐廳出現,就順便食個下午茶,就有得Mega進化班吉拉,正。
開波,計埋我有3個人,OK,應該都可以2 分半內打完,攞到200能量。計時器倒數到零,正式開打。
入咗去一陣,唔對路喎!得返我一個嘅!放棄,個2條友又開咗下一場,今次就最後10秒走人。第3,4,5場,我ready暗示3個人打得過,都一樣走人。

事到如此只可以靠自己。首先,今次我要放棄用6種唔同寵(升47級任),派出我嘅怪力軍團。加上我今日本身Mega咗黑絲兔(男),諗住依班40級嘅寵可以一戰。不過我從未有solo Mega嘅經驗,加上咁多年都多年又冇養成避大技嘅習慣,挑戰失敗。
咁我手上有40級雙格富迪,就諗住升幾級Mega佢試吓。入返場,見到其中1條友仲係到!我ready,佢今次有ready! 諗住今次實掂啦,但係個仆街又開波幾秒就走咗。

第2次solo失敗,係我嘅收藏入面,應該得返1個選擇:就係一隻成年前打返黎嘅淨化100力壯雞!佢咁耐都未進化就係因為等爆炸烈焰回歸,而N記又咁仆街唔包限定技係今次御3家活動到。我望住佢,佢望住我,之後再elite啦,別無他法下進咗佢。開技:勇鳥;轉走報恩:焰踢;轉走勇鳥:過熱;再轉:終於真氣彈,依刻我得返1張大技卷係手。一下子升佢上40幾級,Mega 進化!
我知道,依個係最後嘅機會。入到lobby過咗陣,突然有個29級加入!我ready,佢ready,挑戰Mega班吉拉。

最後打剩100秒左右完場,都係唔夠Mega進化,但都算冇浪費張卷。我好感激嗰位29級嘅訓練員,佢後尾要出動到打擊鬼好勝蟹都冇離棄依次打Mega班吉拉嘅機會。而個兩條友,你地仆街死啦!食屎狗!

其實3 4條友打真係無問題 唔明啲人點解唔肯
走場狗必須仆街死
如果你想搵腳打就裝poke genie 佢有扣分機制 走場可以投訴佢老味
所以聽日去邊打綠色毛毛蟲好
精英團體戰個玩法邊區都差唔多
就算你去尖東同一時間有5粒紅蛋 都可以1粒12pm 2粒1pm
1粒4pm 1粒5pm

澄清左
朝早6點先會出蛋
朝早6點先有得plan行程
大家都係初代御3家, 種子種子又被逼害
佢係話有限時任務, 唔係送code
朝早6點 傻的嗎
當你見識過d老智老霞用埋d奇奇怪怪既精靈打raid拆塔,就知佢地係唔會覺得三個人係打得贏大班。
我記得之前有啲五星Raid靠4個都打得贏,只要有3-4星朋友幫手就得
不過都試過遇一班人,屢次入Raid之後冇走場,但就唔攻擊掛機。
三四星朋友好似有攻擊加成。
呢d通常係多帳,又冇咁多隻手去禁攻擊,好仆街。
睇咩boss。好似柱,利基亞,暴風雪既蓋歐卡,太過高攻厚血既話都好難打。
伊貝都係
呢隻當時第一次出生日帽係致敬正傳對耿鬼既場面,
正路唔會出生日帽進化版啦

Mega Rayquaza Timed Research
聽日早d起身plan路線
仲以為係24小時前已經知
之前隻眷戀雲明明係早24小時知,今次烈空座又唔係
ching check campfire

一定要打一場
elite raid會唔會好似3月固拉多/蓋歐卡一樣咁少波個陣好似成日一場得8/9個波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞