(長文) 好多男人根本冇心做friend 個個都係為拍拖/上床

247 回覆
100 Like 589 Dislike
咁你有冇關心過你個frd被你拒絕咗之後嘅感受?
你覺得男人唔會傷心,被你拒絕咗之後可以好快無事,之後若無其事咁?
如果係,咁嗰個男仔應該真係當你係frd, 完全無諗過追你
我唔認同喎
真係有啲女仔frd瞓埋同一張床都唔會想屌
咁直接第一句話想拍拖囉
我直接拒絕咪得
唔需要虛假嘅友誼
一係100,一係零,咁極端嘅你
咁除了一見鍾情,你應該唔會識唔到男朋友
對唔住
我就一定識到
你班毒撚就識唔到
明白了,樓主就係個啲一黎就「我想屌你」個啲黎
事實有終身伴侶之後完全無意慾識女仔, 直情唔想同女人溝通 好撚煩又要小心講野
冇下次
變態先會咁講
高大靚仔係多選揀啲
女人都係啦
一係溝到一係溝唔到
邊到有FD做
「對這些人來說,他們跟異性做朋友、對對方噓寒問暖、或為對方做的任何事(包括出錢出力送禮物),都是建立在「想要進入親密關係」的前提下。」

係咪即係有咗女朋友,都可以/要繼續對其他女仔做異性朋友、對對方噓寒問暖、或者出錢出力送禮物?
男人係咁, 天生荷爾蒙多啲導致性衝動都會大啲。

就算無打算拍拖,只係單從普通社交&朋友角度出發 都會有某個 moment 幻想過有 fwb 嘅 fantasy。

不過9成唔會表達出嚟,淨返果1成係社交不合格/超級高手。而果9成入面,有80/90 + 如果 fantasy 變現實佢哋會好樂意行動。

女性普遍無咁大荷爾蒙刺激,所以性衝動 & FF 都相對少啲。 你可以理解成日日都好似青春期 + 生理期最衝動果排嘅感覺, 而且成世大部份日子都係咁。
冇女朋友嘅一樣可以被拒絕後繼續朋友會做嘅事
如果唔做
即係一開始已經係虛偽
你都冇答人地問題
扯左去邊
根本就唔係普通朋友會做嘅事

普通朋友點會識咗一陣就出錢出力送禮物?

擺明係為拍拖上床啦,我唔明有乜咁虛偽?
會唔會係你奇怪
你呢四句嘢仲直接過你篇論文,寫咁鬼長做乜鳩
唔通一嚟就話
[我想同你拍拖 可唔可以識你呀]
咁咩咩關係多數都係由朋友開始先啦
9成9嘅男人有機會而又冇後果都會想食女姓朋友架啦
豬扒例外
點解唔得
女人口中嘅正常的「社交」=收兵
~~完~~
我見過呢篇文 你響threads到抄翻黎
所以你咪過期囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞