有冇人以前睇過閃電俠電視劇?

225 回覆
138 Like 8 Dislike
Cw DC拍極都拍唔到Green Lantern出嚟,好失望

當年好迷arrow, 用lego整左隊teamArrow出嚟
唔知點解香港netflix無第7季
Oliver有因劇情變過幾個版本

Barry都有 但句fastest都係忍唔到笑

btw無人提Caitlin咩 其實佢段成長都有feel
Cisco就膠少少 但都可以接受
感動嘅係冇人討論Batwoman
我其實喜歡無超能力嘅佢地多啲
同埋cisco 科學技術太勁,每集都發明到一件可以拎諾貝爾獎嘅裝置出嚟
明明Patty勁正,同Barry好襯。Caitlin 都係,有次千面人扮Barry kiss佢,佢完全ok,擺明係可以發展。點知死都要Iris 做女主角。

由其s1
簡直就係現實版叮噹
咩敵人都砌到野出黎
我都係,睇睇下轉左睇其他劇,之後冇時間睇
果陣睇第二季好撚震撼ZOOM咁撚勁,仲要成堆咁勁既o靚點打
第一次睇劇咁想個女主死
睇到個女個季就停左無再追
反而想睇Arrow個仔救唔救到 (可惜無後續)
因為無嘢可以再講丫嘛

幾十年來都係不斷出個勁人
似足龍虎門
hey kid
cw個universe好正,supergirl勁靚,三巨(sg ga 同flash)d crossover好睇
後尾玩到咩原力 好似五星戰隊咁好難搞
cisco 負責改名 之後個黑人gay lo 改名完全冇feel
caitlin個演員勁靚,係之後好似生左仔開始老化先差左

個人覺得hazel moore同佢幾似樣
真 好難睇落去
去到season 6唔想開了
Batwoman都算 gotham knights 先係侮辱智商 侮辱batman
Batwoman 本身個女主角已經唔太好戲,之後好似話受傷所以唔拍S2, 搞到更唔sense….
其實都唔完全關budget事 係劇情太重用 唔係主線嘅集數太多 如果肯減到15-18集左右觀感會好好多 第四季其實都未咁差
但劇情唔掂 少咗收視 跟住cut budget 再cgi變垃圾 個因果關係始終係劇情起因
其實coie 之後完左佢咪算 都解埋佢失蹤之謎啦

咁呢個都係跟setting
因為 flashpoint 就係講呢樣野, flash 改變左歷史, 就算再糾正, 都變唔番原本時間線, 係番唔到轉頭

最近番睇左一次
以為自己未睇過第8季, 但原來睇過
証明真係唔好睇到要忘記左佢
都知有flashpoint呢樣嘢,但個劇情太夾硬,明明第一季已經放低咗唔改變過去救啊媽,嗰吓覺得還返第一季啲眼淚比我
如果真係死咗應該加返唔少分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞