有冇人以前睇過閃電俠電視劇?

225 回覆
138 Like 8 Dislike
頭兩季拍得好,劇情都唔差
睇完第三季其實可以當佢完
因為後面幾季真係好撚難睇

選角好到仆街
Grant Gustin做閃電俠好撚過電影嗰條柒頭皮
電影條友只係cosplay level
Tom Cavanagh做逆閃同博士都好得好好
佢個眼神好勁,有時做下奸,有時又做下忠,完全分唔到佢係好人定衰人

Iris應該係最煩膠嘅角色
完全唔明閃電俠鍾意佢乜嘢
相對地,Joe係最通情達理嘅老豆,完全唔明點解個女教育到咁
Cisco同Caitlin應該係最好嘅同事
又夠醒又唔會阻住地球轉

連首音樂都係超越普通電視劇水準
https://youtu.be/8D4ThTcvTDo?si=dWh_LDd0LRd4FJvP
睇到4.,5季無睇
男主太靚仔
REVERSE FLASH幾有魅力
撐起成套野
Arrow頭兩季都好睇
果時好迷
有!好好睇
唔睇落去係好事
後面完全體會到點解細個中文老師話啲同學寫記敍文咪撚作到又臭又長
掛住以前有得追arrow同flash既日子

CW以前啲劇都好睇e.g. Vampire diaries, The 100
而家無哂了
咪又係穿越時空之後搞彎咗,又再穿越搞返掂
下季又話其實上季搞掂果時又彎咗其他,今季又要再loop
本身有追開(之前arrow已經開始睇)不過自笌三定四iris 死唔去之後已經放棄咗。 最唔鍾意佢講到一改變咗歷史就會有好大後果,會毀滅成個宇宙。但救自己愛人又可以咩影響都無…
呢套嘢casting勁到傻
博士仲奸過原版逆閃
後面一純做正派反而冇咁好睇
CW 劇係咁架啦
啲橋拍頭兩三季已經用哂
儲咗堆fans之後用低budget死磨爛磨到人人都無癮就劇終
(no offence)
99.99%中囯人 對 香港 既認知 = 翡翠台
99.99%香港人 對 樂壇 既認知 = tvb勁歌金曲
99.99%連登囝 對 閃電俠 既認知 = 呢張gif

做咩都冇後果
好人死咗都可以返生
後面愈做愈冇誠意
頭3季好睇,第4季boss好似係好高智慧會估到人下一步點行?但劇情開始好拖
最正係同arrow supergirl crossover
除咗 Legends of Tomorrow
第一季好正經唔好睇
第二季開始當咗鬧劇咁拍去到俾人腰斬嗰季都好笑
Flash 第一季好好睇. 連我呢D對美劇無咩感覺都追晒
過左開頭介紹性質集數, 入左主線博士究竟攪乜春
好引人入勝又緊湊
第二季world 1, 2 其實已經差D, 不過都睇得
第三季Savitar 開始悶, 又長又沈
相信好多人都係S3 後棄劇

以為你講舊版
Legend of Tomorrow 就倒番轉, S1 行正經但效果太膠
S2 開始行膠反而做得起.
S2 recycle 番惡人其實幾好睇, 尤其Reverse Flash 真係show 到佢好勁
Arrowverse

頭幾季有睇,之後棄咗,而家係咪已經完晒?
都係第一季最好睇,勁感動,後面個幾季真係睇arrowverse嘅聯動+gimmick
初頭有追, 之後爛到嘔
從此見到CW拍嘅劇已經唔會睇
S3後棄咗
但Grant Gustin嘅閃電俠真係好正
睇到zoom出場唔撚睇
最撚憎人講多時空劇情
任鳩佢up
btw green arrow 嘅話,我覺得第二季最好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞