黃金電腦商場人流冷清 商戶嘆生意少近5成 一街之隔特賣城水泄不通 市民親解原因

440 回覆
123 Like 5 Dislike
食水深得黎代理又閪
維修要拎過去d唔就腳既工廠區,但d時間你返文職係唔會去到
仲閪過銀行時間
跟住一黎就話你人為唔撚保

係美馬,有咩事上門收件之前已經寄定件新既俾你
一係就上門收件寄去國際代理到
方便到
我砌機都係搵邢天巴打 唔會再去黃金了
特賣城抵過自己上淘佬格價同運落黎
越執得多鋪就越少人行,咁吉都無興趣落去行啦
而家通常都係岀ssp望下實物再上網落單
諗起果個淘寶POST
BTW 早排去信和都覺得變左好多
過半都係格仔鋪
D人上哂華強北買啦 黃金班友賺左咁多年錢都夠過世啦 係時認命
依家d 電腦game 咁閪,洗撚成日換機

一部台電腦起碼用5年起跳

ps 用緊imac(唔打機,只係用黎睇片上網)
電子特賣城而家根本名不符實
以前賣電子嘢,而家乜嘢玩具,化妝品,洗頭水, 牙刷,家品,乜都都有得賣
租金真係冇得玩
劏左咁多年咩都賺夠啦下話
信和都少左好多人行
想請教下Mini Pc比起傳統Pc個技術突破係邊,點解機身縮少左咁多但價錢都幾乎一樣,真係無人會再砌大機
放工已經好累, 用laptop上youtube睇人玩當自己玩左, 又慳位D
黃金地底賣普通配件同線個d鋪
有幾間問多條友兩句就唔耐煩
又唔係特別平
LAPTOP 駁個大MON用
係,所以搵黃金同佢比唔太啱
兩邊賣嘅野分歧越來越大,最多得啲最低端嘅電子產品有相同
地產商太太太有錢
就算普通鋪頭業主都勁有錢
淘寶版Bic Camera
熱褲小姐姐幾錢
Google, TSMC: 好彩當年冇整濕腳
時代變啦
依家追求穩定多過性能
買廠機有保養,有保障,咩都寫曬係到

出去砌機又要比人sell,唔識野又要比人呃
砌到性能幾高都好,拎到返屋企即壞都得既,又要煩一大輪
有冇你老母咁緊 巴打你打字連音都打唔正 返鄉下喫蕉啦
其實最大問題係,而家黃金啲嘢又唔平,啲人又鍾意呃客。去親黃金買嘢都要左防右防又要做齊功課睇下邊間信得過,咁不如乾手淨腳上網買算,起碼明碼實價包退貨。

砌機就更加唔使去黃金,一來怕比佢換料,二來又怕比柒list,之後想搵售後或者退換仲難過登天。如果想搵人砌,幾間大型網店都可以比你自己揀好零件,幫你砌好送埋上門添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞