黃金電腦商場人流冷清 商戶嘆生意少近5成 一街之隔特賣城水泄不通 市民親解原因

440 回覆
123 Like 5 Dislike
問題係呢個時代啲人用手機平板唔需用腦
要返學返工做嘢嘅laptop 就得
desktop 需求少好多,砌機場衰落係必然
冇水魚
已贏
抵死啦,呃左咁多年水魚錢乜都賺夠啦
依啲商場注定同香港零售業同時勢一齊玩完
當年香港有地都用嚟炒啦
搞實業個年代一早過咗啦
京東,番香港再改刷firmware
所以就仲用以前香港嘅營商方法就死得

除非減租啦
但啲黐撚線業主根本就唔爭在你嗰少少租,丟空萬歲
見到個肥西EE 咩貨都摸過曬手就冇興趣入去
之後發現低處未算低,再超平租租俾大陸開檸茶店
到最後一定係啲業主食返,不過仲有幾遠路呢

好撚多香港業主已經賺咗幾十年,根本賺到冇感覺
雖然唔係新款,但黃金$99 買唔買到router先
有人發現中國大陸有很多款MINI小電腦主機,系統軟體內有木馬,會記錄使用者的虛擬幣帳號跟密碼金鑰

就係驚呢啲?
都係asus官網刷?美馬買 就唔驚呢啲?
大陸有啲牌子勁到唔理刷咩Firmware
佢本身多咗chips監聽
人地花墟,燈飾,五金建材類開埋一齊,好處唔同鋪有唔同款比你揀,或者可能某D質料 靚D。
而家你電腦/遊戲類開埋一齊,D 款完全一樣,咁多間集中埋有咩用,仲要唔同鋪價錢上又有出入,一唔小心買貴左,雖然只係幾十蚊但都會有D唔自在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞