黃金電腦商場人流冷清 商戶嘆生意少近5成 一街之隔特賣城水泄不通 市民親解原因

440 回覆
123 Like 5 Dislike
即係摶人無格價用貼出來個價?
keyboard滑鼠,mon/砌機
其他應該網上/ 真係鬥平就夠?
見有啲淨賣線,sd卡呢啲應該好易取替
可能班高官都唔想中共有最新科技,
變相救咗全世界
講真 作為普通用家
我上Facebook ig一個價錢砌好曬個機箱又靚送到你府上比你打機
你話d卡呀牛呀係咩垃圾廠出接貨呢d
講真又有幾多人識分 普通人打機用落又會有咩分別
我反而想搵日去睇下佢衰成點。
好奇其他場點
先達2.0
呢度喺抵死排行榜僅次於先達
係正地鐵站出口既商場都吉到咁,都幾誇張,以前去多人到迫到行唔到
鬼唔知阿媽係女人咩,用唔慣mac機呀嘛
根本中共落左命令要趕人走啦
比美國佬插哂旗香港仲點做中國既一部份
條友解封未lihkg 得悠二
而家nvda 物流全部都係香港做喎
除左被禁果堆來唔到香港之外
其他家用車用晶片全部都係香港做物流
啱過台灣
香港起碼冇地震
但最慘人地一家大細上去飲飲食食再買野 唔係專程上去買

所以班商戶應該屌柒代理商,但事實上唔會,佢哋仲好friend添。可以話香港代理商有份整死香港經濟,但係佢哋又乜責任都唔使負,由得你舖頭執笠,由得你香港人買唔到貨
如果自己砌機的話
機箱+風扇真係可以淘返嚟
慳返條數足以CPU或GPU升一個grade
生意手法都唔得啦,新game 就永遠唔標價劏水魚
真,不過其實佢都唔想
係啲代理費同埋租金貴

一句講晒,香港唔再適合搞生意
後生一代唔好諗住有啲錢就試吓創業
冇撚得玩,業主只會想加你租,
3萬交到,變5萬, 5萬你交到會變10萬
吹咩?在加租先
十年就唔知
不過我部dell micro踏入第三年仲係開心使用中
Micro pc 好處係可以自己加嘢唔似Mac
我自己加咗兩條Kingston 16g ram 先$300一條
再加條1t Samsung ssd $700
平時整開啲數據嘢幾百萬行data都頂得住

Mac mini 冇用過不過我有部MacBook Pro15年買
每次update新osx 都慢好多
Update幾代之後依家都頂唔住又慢又多問題
包生仔?
講個笑話
Lucas Film十幾兩年前想係亞洲開動畫公司
新加坡推租金同稅金優惠
香港就推高速網絡
結果係點大家有目共睹
義烏???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞