反修例案底工程師求職被拒 轉做地盤雜工 「蛻變計劃」助重返行業

435 回覆
25 Like 346 Dislike
你信報紙佬?

大學畢業幾年就考到牌?
咁唔通你條傻閪係特工咩
移民要良民證呀,佢又冇bno
自由閪好撚on 9,以為貼林婉儀張相,我地就會唔開心。

其實林婉儀死關我地鳩事,就算3萬幾個警察依家突然暴斃,我地都只係食花生,唔會唔開心
咁你覺得佢而家係黃定藍
咪係, 做地盤個撚個都有案底架啦, 搵個冇既都難
成班傻仔打生打死幫人地移民
你地臭閪蚑那特工
臭閪蚑那賤蛆又良民證呀
戴高樂有無維琪法國既良民證呀
有啲嘢眼不見為乾淨其實對大家已經係最好!凡事有兩面!倒番轉頭咁諗,你又想唔想你自己或者你嘅子女犯咗事但就算已經還哂刑債都要孭住個所謂「案底」永遠懲罰你一世唔俾你再閞始呀~?!抑或社會上有啲某位置嘅人籍住永久打壓受過刑罰嘅人去摧毀他們嘅競爭上遊嘅機會來保障自己身嘅優勢永不被人威脅?!更何況冇案底就一定信得過一定安全㗎喇~?!
你地臭閪蚑那賤蛆:移英撚值得擁有

英國失業率意外升至兩年半來最高
https://lih.kg/3717384
咁你一定係習總條狗
阿成坐過監點有良民證?
戴高樂無維琪法國既良民證又移民到去英國既臭閪蚑那賤蛆
乜撚
好撚白卡
你老襟話良民證喇嘛臭閪蚑那賤蛆
咁案底又唔係一個阻嚇咩?
做之前唔諗一諗?
咁講白啲咪即係永遠犧牲人嘅自新機會及權利來換取社會及管治嘅穩定囉..............你估冇案底就一定可信及安全呢咩~?!
講到尾「案底」呢樣嘢只係政府為咗節省管治成本而製造出嚟嘅政策甚至係有政治目的!
Ching你真係好撚癲,講句嘢都九唔搭八
由#2去到#6都係五毛狗
好心佢地醒少少啦
咁撚明顯邊有人信
仲想帶風向
柒少陣啦
阻嚇?!恐嚇就真喇~!就算你阻嚇都應該要合理合情吧!你永遠摧毀人哋嘅一生同殺人冇乜分別!如果佢真係咁惡名昭彰,就算政府唔留佢「案底」社會大眾都會自發社會社柸葛佢、懲罰佢但絕對容不下政府對佢落手施加刑畢後嘅懲罰
最好就你出錢請手足出埋牌比佢啦
咁阿成仔有冇戴高樂咁出名?有咪得囉,冇就留喺香港做中國人啦
時事台產物:自由之子 原來係暗藍手足 (2)
https://lih.kg/3326000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞