反修例案底工程師求職被拒 轉做地盤雜工 「蛻變計劃」助重返行業

463 回覆
29 Like 358 Dislike
反駁隊小粉紅搵食post
狗隻又偷左咩acc
一個識工程既雜工 文又識武又識
做老闆指日可待

有案底 有得做算係咁啦
中建,中海果班唔會,其他唔知,你有大把重料要上天面,唔比茶錢開士機佬。天秤手so都唔撚so你
咁伯母投胎閻羅王點睇佢案底呢臭閪蚑那賤蛆

連個post都係五毛飛機文嚟,睇倒標題都知入面係五毛圍爐區
賤種5毛縮入老母個狗閪度啦
黃色經濟圈淨係得餐飲業
冇人起樓做工程
其實呢班人最應該係儲夠錢移民
呢個遊戲根本就死局
留起度越耐只會浪費自己時間

點解唔去瑞士呢?
太陽曬,要你企係樓面半日蛇都熱死
更何況要一路做嘢一路曬
可以係樓入面有瓦遮頭地方托水泥已經係一個荀位
依d 老野上灑岸有乜好吹捧
「案底」呢樣嘢本身就係永久侵害緊已服刑完畢嘅人,根本就對服刑完畢嘅人仕極不合理,更違反「更生」原則,更何況呢啲係「政治案底」,就算有公司、hr想聘請他們也很可能會受到官方、非官方相關嘅政治勢力給他們壓力,另他們不敢聘請這些更新人仕,香港所謂嘅「更生」係好諷刺
乜英國唔係衰到貼地既咩

仲有好似袁長官啲居英權97前已經攞咗既喎
邊個話英國衰到貼地?英美加澳不知幾強,幾多人湧去移民,我自己都有嗰邊國籍。你呢?
最後我竟然要淪落為一個不需要任何專業技巧,只是擔擔抬抬的雜工

記者佬識唔識架無什工起唔到貨 無工程師仲快左起貨 何謂專業技巧
唔一定bno啦下話
空白左咁耐實問
頭個堆5毛黎,大家可以update下block list
移民要良民證呀
神又係你,鬼又係你
當初點解有示威,因為政府
然後示威完,就俾政府強安暴動罪
最後政府施恩幫你搵工,做返隻奴隸
有無覺得政府政策好撚環保
戇鳩
25碎以下有degree
去加拿大咪得左
人地Canada exactly 就係要吸新血
講咁多經托咩

而家成個計劃就係好似加拿大咁想要新血
淨係搞25以下
唔死咗去我哋連登冷氣軍師點支持你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞