反修例案底工程師求職被拒 轉做地盤雜工 「蛻變計劃」助重返行業

463 回覆
29 Like 358 Dislike
好人好者會有偷竊非禮強姦毆鬥呢啲案底?
仔女衰咗有案底,老豆老母咪問下自己點解唔識教囉
監躉都仲要社會比機會抹返乾淨個底當無事,因為監躉而受害嘅人同家庭反而無人理
好多5毛開工
block到手軟
手足
工程師淨係RPE同RSE 都爭幾班人工爭幾級,
識個工程佬做RPE時揸部牛肺凌治CT200H,
考到RSE後無耐就換左部全新BMW X6
咁人哋都受咗靶啦~仲計咁多做乜吖~?!成世人左計右計,成日執着因因果果,做人仲有乜意思吖~?!
受咗靶係指佢受咗應得嘅法律後果
但社會並唔係只得法律
唔係乜撚左計右計 都唔知你噏乜鳩 九唔搭八
政治犯既野
去到最後只會人人都有罪
你唔知我講乜,但我大概知你諗乜,你想人哋欠你幾多你一定要人哋還返幾多吖嘛,少一分一厘都唔可以,要計到足吖嘛~!咁咪即係因因果果、斤斤計較囉~同埋法律味又係社會生活嘅一部分(目前嚟計),唔係話想你永遠放棄仇恨而係想你唔好執着仇恨啫~!
係呀係呀,你乜撚都知
棟大大隻稻草人出嚟再指住嚟屌 = 知人諗乜
講監躉受完靶唔代表佢嘅過去可以一律勾消 = 唔知你乜柒因因果果、執著仇恨
我第一句已經講明係講緊啲咩
200萬+1每人俾一蚊一個月都有二百萬啦,驚閪
唉~你自己鍾意計就計飽佢啦~日日因果朝朝報應,仲點會自在吖~!凡事不要去盡,去盡對人對己都冇彎轉,唉~是但你啦
Push
真,第一頁好撚多
人血移民撚賤種笑到幾撚賤
傻閪無得再繼續打稻草人就鳩噏兩句攞彩呀
驚俾個社會記住衰過強姦非禮盜竊毆鬥,咪一開始唔好撚犯囉
黃絲新聞王子俊彥哥哥認證既真流亡手足
國會山莊班暴徒洗底未
就算我要打稻草人都要有個稻草人俾我打至得㗎~!你嘅打扮唔似稻草人我又點會走去打呢?!我上嚟唔係要鬥氣又或者扮智者,正所謂所有嘢都要有完嘅時候,人哋都已經受到咗應得嘅懲罰故社會政策上就唔應該再向佢額外施加防礙,當然佢衰到咁出名另到佢臭名遠播社會是否再接納佢呢個係每個人自己嘅自由選擇但絕對唔可以再由政府去品評其人嘅紀錄
做人就算自己點啱點正都要留返條路俾自己、俾人哋,呢個世界好難講並且唔係絕對唔係永遠!香港以前嘅成功係揉合咗西方嘅饒恕理性及東方嘅通情靈活,但現在嘅失敗就混合咗西方嘅死板執着及東方嘅小氣計較,你要記住所有嘢唔係必然㗎!
你查下刺稻草人係咩意思啦
打扮似稻草人
笑撚死
心理報告+現行法規 都係考慮點
係咪真係稻草人係你自己至知,我唔排除係我攪錯但你亦可死口唔認你「有仇必報」「報則必盡」呢個思維,如果我真係打着個稻草人嘅咁即係你暗地裏認同我嘅想法
con 你老母
尸你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞