無知一問 殺左校又有perm位既小學老師之後會點?

210 回覆
5 Like 35 Dislike
讀書讀興趣 唔係俾人上流
你解決到我咪唔loop囉
邊間名校執左? 你咪得個講字阿 搵出黎睇下?
殺校cut班極咪都係啲band2 3傳染地區名校咪一樣爭奔頭入去 香港出生率跌呢個咁難諗既外在因素都比你諗到你都算醒既 但請問關事嗎
公司倒閉啲perm staff 會點
最撚on9就係啲學校又會走去請EduU
有料嘅人就爭pgde
Dse level5都冇嘅人就讀個濕鳩degree直接有教席
有錢為子女好一定送去國際學校讀
穩唔穩定唔知 但我好肯定同你講老師好辛苦
殺學校 等於公司執笠
唔係好似冇小班教學呢支歌仔 係根本連啲新生全班人數都已經係小班教學咁樣一班就個10幾人
所以如果你跟住呢一年學校係津校而又唔使cut班嘅話咁你真係好撚好彩
錯 只係風險細啲
係咁講證明你唔知個派位遊戲係點
Edu係廢 但都咪老屈啦
本科點都有5啦 唔通個個科科44444咁平均咩
同埋Edu公布中文Bed平均都5*(中文科)
教育點易讀好多 門檻又低唔過明愛東華鯨大果啲醫療科 而大部分醫療科只要pass畢到業就包有人請 教育你想搵工冇咁難就要chur成績 你攞個3rd hon睇下點搵工 變相咪一樣要讀書 有冇ulife係睇你time management
講到pass好容易咁
btw mu twc fail rate都幾高下 入到唔包畢業 nursing個d 去到畢業少一半人
就算而家讀醫療科都係要chur成績 今年ha都請唔曬pt
根德園幼稚園宣布三年後停辦 收生大跌四成 校友感震撼:想不到傳統名校也結業

https://www.i-cable.com/%E6%96%B0%E8%81%9E%E8%B3%87%E8%A8%8A/161074/%E5%BF%AB%E8%A8%8A-%E4%B9%9D%E9%BE%8D%E5%A1%98%E6%A0%B9%E5%BE%B7%E5%9C%92%E5%B9%BC%E7%A8%9A%E5%9C%92%E4%B8%89%E5%B9%B4%E5%BE%8C%E5%81%9C%E8%BE%A6

幼稚園執完好快到小學 跟住中學
好彩唔洗執嘅會玩合併 到時2間學校嘅老師得一半留得低
你班垃圾教蓄都有今日
5萬幾人未計移民走
真係易咩 大學體育系一車車咁畢業爭位喎
自己上明報jump睇
pe一直爭到頭都崩架啦 多數都要兼教 如果你中英數有一科掂就易啲搵
冇人話好易 講緊大家都要讀書啫
twc nursing就唔好講啦 大部分都14-17分 英文都睇唔明緊係多人fail啦
mu nursing都21分嘅
老師唔係應該年紀大D有著數D?
小學科科都教得掛,教中學會考班先要對科啫。
小學既話數學阿sir去教體育都得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞