王家衛同邊個冇拍過最可惜?

213 回覆
20 Like 72 Dislike
佢唔止講嘢好唔掂,佢一做表情唔知點解係會跌watt,最好就係冇表情
張曼玉新紥師兄開始正式上位嗰陣已經睇到有潛質做得好好,不過佢真係一時時,即使後來已經係影后但都係唔穩定可以一套做得勁好下一套即刻跌watt
藍潔瑛我想睇吓佢做王家衛會點
也許就沒有之後的事情了。

演金毛玲應該比莫文蔚好?
肯定好過莫文蔚,莫文蔚做得好好但佢外型氣質限制咗佢嘅魅力結果出嚟效果唔係好出色,王家衛係可以將你潛質迫到出嚟,但潛質基本上係睇你成個外型氣質而唔係演技
長髮嘅佢其實同短髮嘅佢一樣都係純愛風格惹人保護疼錫,佢嘅特別之處係佢嘅倔強銳氣同骨架身形,令佢短髮精靈可愛中帶型格令佢更可愛,而長髮佢係好文靜勁溫柔同弱質纖纖但同時帶著強勁嘅清冷氣場令佢帶著憂愁感孤獨感更我見猶憐但笑起上嚟又好清新甜美,冇乜幾多個可以兼具咁嘅氣質風格,真係有後生林青霞影子,當然林青霞係更強亦因為五官優勢更多咗份英氣,可以做到硬朗女強人亦更有型格

所以唔怪之得王家衞本身係想拍埋重慶森林阿菲因為似後生嘅林青霞所以兩個喺舖頭一見如故而合照,不過因為檔期同permit問題而要改結局所以嗰段被迫cut
依個真係咪搞,氣質市井演技外型都唔掂
咁曾志偉又真係未拍過王家衛做導演個d 戲喎...

呢一幕就真係得佢先做到。
詐傻扮懵得咁可愛,可惜係入邊嘅可愛真係唔係本身嘅人格,或者唔係佢自己鍾意自己嘅性格。
唔要蒙嘉慧咁佢老公鄭伊健呢?
演技係有啲唔掂,但靚仔同氣質搭救得唔得呢?
可能得,不過同其他王家衛演員比可能唔會突出,但應該carry到,佢有一種係你兄弟身邊人嘅感覺,可能會引起共嗚
佢話過睇唔起以前嘅自己唔想見返以前嘅自己,當時有身邊人爆過佢好想好似bjork Tori 咁有性格,連語氣動作都要模仿埋,成日chok,初出道又嘗試扮林憶蓮張曼玉想變到佢哋咁型結果勁唔fit炒晒車仲搞到自己形象勁娘,最諷刺係佢一唔chok唔搞埋啲誇張造型就即刻好靚氣質又好又獨特講嘢又好J到爆,但佢連講嘢語氣都要chok好用力嫌自己講嘢好溫柔,佢完全係敗晒自己先天外型特徵優勢,好多玉女本身都唔係佢嗰班一拍戲做表情一放開即刻露晒底太小家碧玉五官比例唔夠靚,本身佢同周慧敏一齊參加運動會著濕鳩大會T玩得好投入成個清純女神咁周慧敏喺隔離完全失晒色

王家衛都用咗好多時間又放音樂又盛叫佢放開懷抱自自然然就得,同好鍾意叫佢王靖雯,王家衛發掘演員特點真係一流又識引導,比演員自己更清楚,依個真係佢最大強項,佢成日唔同演員講做乜反而更引導到演員
其實想佢試吓葉蒨文,佢做戲唔差外型又掂
王祖賢都想睇吓佢拍成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞