王家衛同邊個冇拍過最可惜?

213 回覆
20 Like 72 Dislike
我自己覺得最紅個期係被觀眾局限咗戲路
監獄風雲同英雄本色太iconic
但之後臥虎藏龍做大俠
讓子彈飛做梟雄+傻仔替身
睇得出發哥戲路可以好廣
佢好多戲啲表情成日都過哂火
張國榮當年上今夜不設防個節目都話周潤發做戲有時係過火

林家棟演技同近年電影業貢獻係有目共睹既事。

可惜90年代到千禧並未真正發圍。

覺得佢會幾適合喺阿飛正傳、花樣年華裡面擔當一角。
鄭秀文楊千嬅真係算吧啦,又唔靚外型好普通氣質又貼地平凡演技又好普通冇一樣突出唔啱拍王家衛啲片,即使楊采妮靚過佢哋多多聲都炒晒車女神幻滅,連木村都唔知做乜鳩,而佢哋連外型都冇實炒車鄭中基都係唔多啱啦,做戲懶好笑其實演技好普通,又醜樣氣質真係敗家仔咁
有乜可惜,外型真係唔掂氣質又市井演技又唔係真係top
後生靚仔就真係啱,之後有病走晒樣不過王家衞選角不嬲有商業計算
萬子新acc?
一模一樣Style好易認
好彩冇接,實唔掂

舒淇亦都係一個容貌十分突出,可以令人一見難以忘懷嘅女人,當年嘅演技已經唔差,戲路亦都唔窄。

我會覺得佢可以取代章子怡嘅大部份角色,可能只係因為我本身唔鍾意章子怡,佢眼神太空洞缺乏靈動,而舒淇就唔會有呢個問題。

到而家都仲keep得咁好。
古天樂
後期先變成咁,好似係休息完出返嚟之後,冇咗火差好遠
黃秋生d性格應該頂佢唔順
王家衛拍12怪盜會點
令人難以忘懷咁樣衰都做到明星仲要上到位,真係靠佢嘅一線鮑一炮而紅你仲要佢拍王家衛,雖然我唔多鍾意章子怡但章子怡起碼靚過佢好多氣質都好過佢演技又真係幾好,自信唔代表真係有氣質
2046章子怡果種風塵味

舒淇做唔知會點
連梁家輝都頂唔順,黃秋生應該會即場開火
最可惜係關淑怡,咁辛苦被人剪走晒
都係,有啲女演員就係缺乏嗰種感覺。
感覺黎姿、邱淑貞、朱茵靚則靚但都唔適合拍王家衛。

章子怡2046嗰種雞味入型入格
邱淑貞可能得,佢有自己獨特性感嘅魅力,黎姿朱茵就真係唔得,太妺仔
周慧敏都可能唔得,太小家碧玉,連楊采妮本身係帶型格嘅玉女都炒埋車
依條友真係唔得
早期真係市井味好重又空洞肯定唔掂,後期成熟咗有男人味可能掂
咁又唔一定要靚女先啱拍文藝片既,莫文蔚都有得做墮落天使。

不過講到三級,唔知徐若瑄拍王家衛有冇得諗?
秋生啲火係控制到嘅
所以莫文蔚係做得好但角色出到嚟唔係好突出囉,冇乜feel,就係因為外型問題限制咗佢囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞