王家衛同邊個冇拍過最可惜?

213 回覆
20 Like 72 Dislike
紅姑本身係perfect fit 但演技真係欠奉
阿飛嘛,唔係話佢下集做主角咩張家輝適合做配角但主角佢真係做唔起,先天不足加演技唔係top彌補唔到差距
演技喺王家衛啲片唔係問題,因為你將演技公式化可能仲衰,連劇本都冇
章子怡訪問講起初佢對六十年代舞小姐完全唔知係乜?無從捉摸唔知點做?係王家衛帶住佢做,慢慢先捉到個角色係點
周星馳:1個take我要拍30次
王家衛:你大我?我拍開50次
辺𠆤得 辺𠆤唔得

M D W  C G S I
R A K  D A U V
F Y A  Y O M Y

朱茵應該有拍過王家衛,天下無雙梁朝偉王菲條線主力係王家衞拍,嗰條線朱茵都多戲
先發現,原來係做返自己
謝君豪

呢個樣幾啱拍佢啲60年代憂鬱小生角色
兩個都係幕後人,重慶森林小食店老細叫陳錦全,行內出名嘅影相佬。花樣年華阿炳就係道具佬真名蕭炳林,行內叫佢道具炳
套戲我睇過,唔多覺佢存在成套戲係麻麻,劉鎮偉回晒塘,完全靠偉仔王菲carry,一冇咗佢哋即刻變得好胡鬧唔好笑
曾志偉?
做到入型入格,偉仔依套開始有邪味
依個可能會好,演技真係top彌補到外型差距
縱橫四海入面3個都型到癲
林嘉欣
紅姑唔洗幾好戲,紅姑靚就得啦。哥哥都話過鍾楚紅係靚到犯錯都會比原諒嘅女人。

加返張經典食煙相。
靚人靚景劇情垃圾但依然好好睇,啱唔啱王家衛其實可以由依方面去睇,演技其次,外型氣質有魅力可以carry 到依種戲就真係好啱王家衛,類似音樂特輯可以拎嚟做指標

林嘉欣又真係正,墮落天使應該啱佢
依個又真係幾啱,當年色戒輸咗俾湯唯

吳彥祖都係演技平平但氣質適合。
金城武d傻仔角色應該啱佢拍。
部分同意 王家衛嘅戲的確係睇氣氛同美感為主 演員靚先係首要條件 但演技都唔能夠話完全唔得 除非唔係主角
見到劉覺得佢太樣衰
諗下劉青雲係度扮有型梳頭個樣一定柒到爆
如果佢拍色戒我今晚分分鐘仲睇緊
雖然都係攪笑,巴打你覺唔覺梁朝偉王菲同張震趙薇兩pair 人嘅戲拍出嚟個風格好唔同?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞