王家衛同邊個冇拍過最可惜?

213 回覆
20 Like 72 Dislike
演技起碼要自然唔會生硬,咁就已經夠啦
謝君豪好似係越老越有味道。
憂鬱小生,令我諗起另一個人。

陳百強啲戲都認真麻麻,但係氣質喺度。
睇訪問,劉青雲鐘意問戲,不停問戲本點解咁寫,句對白點係係咁。。。。如果佢問王家衞可能2條友個劇本又搞多幾年
偉仔王菲嗰pair後期變東邪西毒偉仔王菲有好清新活力純愛嘅感覺,重慶之前佢哋一齊拍過音樂特輯已經係依種感覺,張震趙薇就真係純胡鬧又唔好笑
六十年代對中國人嚟講根本同外面世界係完全脫節,香港人跳舞睇戲開party,佢哋跳忠字舞睇樣版戲開批鬥會,無從捉摸係好正常,所以佢哋咁鐘意睇香港嗰個時代做背景嘅戲
陳百強氣質其實有啲悶
靚仔,易影易上鏡
近來先知,有d人可以唔同角度唔同樣,用開果個演員就可以知點拍佢先會影得靚。

當然仲有好多野,同正常人返工差唔多,夾開做野知佢擅長做咩同有咩唔擅長,預工作時間都易預。

方中信,港版Richard Gere。靚仔有餘但係都係跑唔出,但係如果當年有拍過王家衛或者會唔同。
王家衛有拍開豬場記錄片咩?
杜sir拍過晒四大天王 發哥 星爺
係成龍無拍過
係人都知愈有性格既演員愈拍唔到王家衛
條友同王菲豹哥拍劇,拍埋佢哋度成個鄉下牛屎佬咁,佢同林保怡宣萱同一個畫風正宗電視劇,王菲豹哥就完全唔同級另一個畫風變咗文藝片咁,佢哋拍埋王菲豹哥度即刻變晒妺仔同牛屎佬,點啱王家衛
關淑怡拍到被人cut晒啲戲份
依套王菲做壞女人,劉青雲好似唔會係做嗰啲型格角色而係優柔寡斷角色
依套四個入面林青霞先係主角,但唔知做咩角色
可能撞得啱呢
王家衛最出名的對白
吔屎啦你
星同梁唔係炒撚左幾十世?
一粒鐘都敏水
劉華被萬子同學友搶晒戲
星星自己都想擺脫笑匠形象,可能真係會好落力去做
鍾楚紅唔止靚,其實演技都唔差㗎!

任達華好似除了早期d江湖片王家衛有份編劇外,都冇合作過
D女主角全部唔夠大波
就係遺憾
劉嘉玲呢?
佢講緊個演員本身市井呆唔係做既角色市井
王菲做市井 但佢個時既王菲已經唔市井
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞