茶餐廳門口列「七誡」內地人都識屌 奴隸港豬淨係識得逆來順受?

254 回覆
16 Like 114 Dislike
好期待香港有人開一間發揮香港好客之道嘅餐廳,講到明可以:
~歡迎個客入去鳩坐,一杯嘢飲都唔洗叫
~如果顧客帶杯麵入去坐,仲要提供埋熱水畀佢沖
~可以畀個客自己帶嘢入去食係基本
~繁忙時間一個人坐晒成張卡位都冇問題,BB車同行李梗係要放埋入餐廳啦,店員同其他顧客咪體諒下包容啲,自己諗走位啦
係黃店手足嚟
靜啦屌你老母
有冇相睇下
我就真係未見過
希望間鋪冇任何嘢違規
人地競爭大 試下間舖唔俾拎野飲 應該準備執得
香港就人多舖少 幾垃圾都有人食有人撐

試過有次行街拎住支飲過既膠樽裝野飲 經過間餐廳想食咪入去 店員一黎就話唔准帶野飲入去
咁我冇帶袋唔通掉左佢咩 有時真係冇為意架嘛 又唔係成pack汽水拎入去
有共識既野都唔可以列出來
你講果啲野係,列左出來,應唔應該嚴格執行,而唔係應唔應該列出來囉
所以大陸餐廳嚟到
就可以嗌其他餐廳嘅外賣喺入面食?
啱,黄家和唔係攞返出嚟講咩?
btw死咗嘅美食先會上天堂嘛,即係無啦
加埋紙餐具好應景
原來食開院友餐

咁未見過條例都好正常,對唔住
1d本身面斥不雅既野要寫晒出黎就證明左係文化倒退啦
你都on9, 我親眼d 大陸人真係夠膽帶kfc外賣 入壽司舖到食,俾人話先收翻埋,乜撚野食剩一粒魚蛋on99
咁呢7條有乜問題
跳哂掣咁完全跟唔切

呢啲就係撐茶餐廳嘅人
嘅精神狀態
除咗搭枱之外 其他都冇乜問題
你呢啲殘畜最鍾意借小朋友過橋
入人cafe等朋友齋坐都講得出
你話去m記坐都冇咁岸鳩
你都幾on9
間店係我,我寫出黎洗唔洗打電話問下你老母意見先?
呢個真 呢間 唔收咪去第二間囉 有乜女子X
乜撚黄店呀屌你老母
想講清楚,我唔係負皮間茶餐廳,係負皮樓主
寫咗唔收你一回事
冇寫就等俾啲唔怕不雅嘅人「幫襯」你
列出黎係有啲樣衰嘅
不過外國其實都有唔少餐廳係咁
唔見大陸人屌
一人叫一份 唔帶外來嘢食 人齊入座
呢d係作為一個人既基本嘢啦下話
咁都要特登寫出黎係咪應該好好反思下點解
寫得出黎即係話緊你班仆街連咁基本既嘢都成日做唔到先要棟個牌出黎囉
又唔見人地寫英文咁大隻
人哋講到明咁樣
唔啱就過主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞