茶餐廳門口列「七誡」內地人都識屌 奴隸港豬淨係識得逆來順受?

254 回覆
16 Like 114 Dislike
你個囡唔食得雞蛋仔?
唔飲得天仁茗茶?
做咩一定要入餐廳食
我搵到例子你跳樓咩白痴仔躝啦
我同你唔撚同種啦大陸仔
我幾時話唔幫襯?我跟人頭叫個餐個喎。
想入咪入有咩問題?
你搵唔搵到例子關我撚事咩...不過係你列出黎D例子ON9..

笑死

死傻鳩BLOCK得...

睇你都無仔生...仲你個小朋友飲咖啡...
除咗搭枱之外都正常 不過寫出黎總好過排到你既時候先話你知要搭台
你仲賤過大陸仔
你咪唔好去食囉,寫出黎就係想送走你呢d閪客
跟人頭叫個餐都要食其他嘢?
唔合理自然冇人去 冇人去自然會被淘汰 駛撚喺度拗黎拗去咩
坦白講入邊寫嘢大部份都係合理,同埋真香港人根本知呢d係social norm
要特登嘥錢印個牌擺喺度,即係代表好多人連基本文化都冇

睇返啲cap圖,第一個comment from新加坡都話雖然字多,但係入邊冇唔合理嘅地方
死撐話唔合理嗰啲根本本身自己就係閪人或者係專才

而家咪幾好,人哋開宗明義同你講佢唔歡迎呢d行為,你係呢種人咪唔撚好入去幫襯咪得,你撚得佢之後會唔會執笠?
有咩問題 大大隻字寫左出黎 唔接受咪唔食 無影響嫁喎
又唔係陰陰濕濕咁寫啲幾mm細既字然後話你係出面帶野食入去 要罰錢
是撚但啦 反正都樂見啲港茶執柒晒佢
野食唔掂服務唔掂 咪繼續慢慢玩你啲老屎忽共識唔改進囉
一嚟就話冇可能有
到我話真係有又話唔關你事呀?
快啲block
同你講多一句當我柒
點解唔比?
咁你咪食餐廳其他嘢
香港餐廳好似訓狗咁
大陸餐廳過嚟衝擊規矩, 都唔去改善求生存
餐廳執笠都冇人可憐
你上面舉堆例子講到人地罰撚左你錢咁
而家走黎話唔係討論條規則?
精神分裂
本身買咗揸係手係咪要賠錢先入得去?
規矩寫得很好很詳盡
下次不要食了
咁有人帶個lunch入去食我唔覺得罰佢有問題喎
你根本連講緊咩都未明
食完先入唔得?又話肚餓,你手上咪有嘢食囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞