(多圖)深水埗被歧視

368 回覆
626 Like 12 Dislike
未過通州街
應該叫返深水埗
你即係暗示長沙灣政府合署帶頭岐視你有咩企圖
咁掉哂佢地去竹篙灣咪岩囉
果到反正隔離營完左都無用,空係到
就掉佢地去,咁樣將深水埗重建 改返個印象都好過依家咁呀
所有發展商係深水埗起完樓,都唔係講深水埗,直頭改哂位置
變到深水埗好似佛地魔咁樣唔提得
其實住得果道都知係ssp架啦
都唔知扮乜鳩
因為以前香港嘅中心係港島,九龍係到近三四十年先高級左
唔止係地產商 只係呢度的留言都歧視緊深水埗
多蝻亞:中環維園假期夠多菲傭,尖沙咀夠有重慶大廈
流浪公園&美沙酮中心:通州街公園唔係全港唯一一區有這些措施,但你唔會覺得其他地區有問題。
客觀數據來講 沒錯深水埗係最低收入的地區,但好多時都係先入為主,咪又係一個普通社區,又或者深水埗有的野其他地區都有吧
石硤尾咪即係普通公屋區咁樣
你長沙灣站一上,果個元洲邨咁之嘛
依D就真係抵比人昆
講幾句,連睇都唔睇就買
唔抵比人呃係咩?
反正都鳩寫 祖國咁強大
不如寫邊區 直接寫強國就算
溫哥華
你唔係住果度就緊係唔撚明
通洲街公園果度講緊我一個男人都唔會行果頭
多蝻其實海壇街樓下d蝻冇咩野,純做電器收買
但地鐵站北河街行返去果d就好撚劣
仲要擺哂成地地攤
根本住果頭既人都唔會想去返果頭
住過其他區就更加知ssp果種差
一直以來,醫局街同海壇街都係深水埗核心地段,都可以俾佢地改成長沙灣
其實跟返個香港成個地黎睇
點會中心係港島 包埋海域,人去唔到,但照計,所以將個中心位定係港島咩

本身以地黎講,九龍先係香港既中心
港島重點發展再打造成金融核心位係班英國佬搞,因為港島本身係永久割讓比英國佢地自重心係果邊搞 九龍同新界係租借,就是撚柒但
大把啦 洛杉磯 紐約 downtown的窮人區全部都近市中心
上次咪有個大陸婆買左愛海頌
以為係九龍塘區囉
我住緊果頭 都無撚驚過
住元州邨海達邨富昌邨仲好
大陸人可能唔mind呢
果個位真係方便
又多大陸野食
SSP算係咁,無屎尿味無帳幕
啲人又唔會Stone撚咗成隻喪屍咁企喺度
個個都無睇篇文 明明講緊發展商要跟一手樓例,地區名要跟分區計劃大綱草圖(OZP),而OZP劃咗嗰啲地方做長沙灣
咁緹外夠要叫自己做石硤尾啦
我都係住果頭大
你話唔驚咪唔驚
事實一個後生女我都唔會建議佢行果邊
更加唔好話住
因為石硤尾個名真係差 一諗淨係諗到d舊屋
無限擴大嘅長沙灣
富昌直頭屈機
除左買餸貴d之外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞