(多圖)深水埗被歧視

368 回覆
626 Like 12 Dislike
住康城失禮啲
當年大圍站新盤廣告竟然係寫「一脈相連九龍塘」, 完全唔提大圍

觀塘可以一戰
南昌既匯璽炒到好撚貴 不過有價無市
寫太子都唔撚岩喇
明明果度叫旺角
香港罪惡都市
人地果邊叫旺角 唔係叫太子
長沙灣仲多公屋啦

得荔枝角站真係好少少,雖然地理上都係長沙灣
講真深水埗最多係雜,要驚都驚元朗,佐敦呢d老黑多既地方
如果自己一條佬住都冇咩問題
交通又方便,去按摩幾撚方便
同屋企人住就不了
政府係十年前就話深水埗係最窮 廢老最多既地區
但好明顯就係為左收樓 以前都成日放火
唔會去
根本就係,一出地鐵站就會聞到臭味,因為D後巷成日爆屎渠,一係沙井塞屎溢出來,到夏天仲臭,雨水渠淤泥味。
跟著又多木蝨,D舖頭, 街市十之八九唔老實(交好多學費)。
識野
放工去過幾次通州街公園踢波
深水埗站出過咗長沙灣道就又靜又黑又多蝻
再唔係經基隆街/鴨寮街去西九龍中心,一有後生少少嘅女仔行過都成街麻甩佬追住望,街頭掃到街尾
你站呢
奇撚怪怪嘅優越感
唐樓鬥公屋😂
Belgravia Place 個邊系石硤尾站, 唔差, 不過個地鐵站系死穴, 太子九龍塘之間, 上下班唔會輕鬆, 附近有街市, 但買其他野都要去深水埗
南昌東系笑話, 個堆一入夜, 女仔夜番屋企有危險, 又靜, 附近又雜, 深水埗站真系全港最差 (唔好同我駁, 深水埗你唔會熟過我, 大南街基隆街北河街桂林街系最差, 其次醫局街, 海壇街, 不過這附近起左新樓, 可能會好番少少) 你一經深水埗站番屋企, 經北河街街市附近就唔方好
幾時都話買樓係買地段
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞