(多圖)深水埗被歧視

368 回覆
626 Like 12 Dislike
大西北比狗住
分開收黎重建係無意思
根本係要成個區遂條街一次過收哂黎重建
佢依家分開依到又收幾棟拆黎起 果到又收1棟黎拆
1條街既樓齡 等重建完成條都至少相差緊30年
到時咪又係依家咁撚樣 賣深水埗新樓 但隔離係舊樓區 不了
阿伯啲衣著同飾物唔夾,係深水埗一律當假,係新界就估佢係牛屎佬,啲野可能係真
買依到真係驗腦都唔洗驗
一落街就有堆廢老同南亞賣垃圾
有坤安順安嘈到仆街又阻鳩住條路
又有d南亞養狗周街跑痾屎
揸車入北河桂林基隆大南街 同去非洲有咩分別
深水埗想搵靚d既廁所?去到南昌 v walk啦
仲未計南昌街班老童日日夜夜上電MJ太空漫步
得閒仲有幾個癲佬癲婆開開心心行街
點會歧視呢個多元化地區
市建局寧願走去收九龍城同土瓜灣啲舊樓,都唔想大手攪深水埗,就知呢區攪黎吃力不討好
咪又係一撚樣
佢地買之前好可能無係附近行過
喜喜喜喜 系列
根本搞唔好
你點推走班難民? 驅逐佢地出境又有班左膠出黎發聲
但班左膠又唔柒諗下,自己本身地方細,自己人都唔夠住,仲要收留人
學埋哂歐洲地方咁樣,收難民把撚咩
歐洲地區,人地都仲可以分到個區出黎專係放難民,全國人都知果到難民區
但香港呢? 你收完,又掉柒哂係深水埗,又唔撚一次過將佢地掉撚到去竹篙灣黎搞返好個區
基本上點樣重建個區都係咁樣
如果香港好 又點會有深水埗
所以你深水埗到你帶真野都無撚用
都唔洗行啦,下話
落樓條街就已經係鴨寮街 都知係咩一回事啦
街頭定街尾 一入夜就一定係成班蝻亞人係到
全世界的城市都會有貧窮區
有深水埗反而好可以集中啲基層
一個社會總有啲地方係俾低下層生活
總唔可以趕盡殺絕
政府角度寧願佢地聚埋一齊,都好過周圍走
Ssp班蝻同力架應該唔小落地生根左

重有通洲街公園班露宿者,落小小就美沙銅中心

一個咁嘅區點會搞得好,南昌有個富昌村格一格先叫好小小
果個位全部舊樓
石峽尾邨夜晚條街正正常常
寫高鐵站北算
深水埗本身係無問題
問題係班道友同蝻亞人
根本無人做野去針對打擊
唔打擊道友 唔驅逐蝻亞人仲要收留難民 當正自己仲有幾萬個維園咁既空間係到等開發咁

納入左做深圳南市區呢,咁就可以話仲有好多地等開發,有難民都唔怕撞區啦
有啲大陸人可能真係未去過深水埗就買嗰度啲樓,正如香港人去英國都會俾人昆去買Slough啲樓
嗰度啲蝻咪又係日日LV斜揹袋踩住啲電動單車周街走
以為你同佢一樣用老翻咋
歐美地區D貧窮區,其實同收留難民D難民區係一撚樣
但偏偏香港就將貧窮區同難民安排哂係成個香港既中心位附近

你去邊到可以睇得到,貧民區會係個城市既中心位隔離先得架
發展商話撤辣就撤
台底回佣回五成,大玩陰陽合同都無人理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞