黃金電腦商場地庫大量「吉舖」!網友可惜:時代變啦

242 回覆
135 Like 6 Dislike
咁而家真係同街鋪差唔多。
有平有貴,某啲牌子貴少少,某啲牌子平少少。
Overall就係差唔多。
油二優勢係連登客服同免費送貨。
咩都唔識 畀個budget同用途出嚟 就畀埋list你。
電腦白痴都唔驚出事,不過就要預最少一星期先送到嚟。

真係急用又唔想自己砌,去3C落單半日就有得拎。
不過就真係要好清楚自己要咩料咩牌子
所以我一部機可以做哂所有既事
點解仲要買多部野放係屋企度
type c唔係usb咩
咁咪要自己砌囉
一係搵人砌
都好多原因既

移民走左好撚多人,少左生意
仲要外資撤離,少左office,變相都少左生意

啲Gen Z玩電話多,根本連電腦都唔太點玩
或者直接買mac,冇足夠新血

網店出現,競爭力大
人地租工廈平租,賣得平過你
變相再難生存

政治環境,唔知佢地入貨啲價有冇影響到
分分鐘去日本/上網買仲平
賣俾你就貴啫

如果真係想引入呢啲新創科技 政府會資助佢哋地價架啦
香港代理西到乜都唔換,換又要你等返一兩個月返廠rma,美馬買個價又係差唔多,有時撞正仲有大特價,壞左又係返廠rma,咁點解要香港買
有得賣=先達翻版
十個有十個都steam啦。
但買完ps5加文書機埋單應該5k有找
ps5話曬都出到4k60 120hz,唔會差得去邊
我覺得有啲係假嘅,同一手法做咁多次
佢屈機在知道連登食正佢條水,一早同連狗傾掂數任佢宣傳
同一條山寨線,商場入面40蚊,對面馬路20蚊,TB10蚊

食水深到呢
5K 我去終端買到i5 40系列既機
因為加息,放銀行收息好過
所以最後全部要求上深圳
之後啲巨頭就唔侵你玩
黃金租金跌左幾多?
買laptop去美森啦
買啲濕星嘢就上淘寶

腦場wfc
特賣城5蚊
之前想買隻mon成個黃金標賣緊一皮野
轉個頭上amazon7千幾
都唔怪得條友比人爆格 影響左咁多人生意
香港搞乜都垃圾
講真有行保都冇用,d 代理基本上唔請假都去唔到,加上而家d 硬件好難壞,倒不如直接外國order 水貨仲好,多好多選擇
佢係話買件自己砌,個自字打左做向字,唔係點解有個己字係到

無人叫你買砌好,乜都驚,咁咪比人賺囉,但唔好比人賺左仲有種香港榮耀感,呢樣野已經不復存在,香港有既野周圍都有
轉場做小食舖做掃街啦
呢個先係個問題
點解全香港都做唔到個近少少嘅價?
8千都好呀
野野都係人地個價錢+4-50%
叫人點喺香港買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞