黃金電腦商場地庫大量「吉舖」!網友可惜:時代變啦

242 回覆
135 Like 6 Dislike
我都試過
明明睇清楚先拎type c去櫃台俾錢
返到屋企拆開先見到成盒調包usb黎
黃金=DC9
油耳=uber

冇進步就係要被淘汰
一般打機冇頭求就玩console
是旦一張見得人嘅gpu(4060 or above)已經貴過console
砌部機出黎夠你買晒ps5+switch oled

咁咩人會砌機黎打機?
咪就係有要求嘅人
咁咪就返自己想用嘅mon嘅resolution同refresh rate去揀gpu
想攻頂咪4090
大把人買4090打機啦
真係個個做youtuber剪片咩
電腦商場最賤就係無水位一律無貨
唔識就比人老點要左死貨
想睇下智能手錶,見有隻Zeblaze - BTALK 智能手錶 - 黑色。
hktvmall賣$158,黃金間A Grade唔只貴一倍
pc game pass 29蚊
仲未計steam key勁平
顯示卡仲可以開super resolution
pc game pass 29我都有sub,有時竟然有大作玩
其實都差唔多半世紀,
算係咁啦

mon永遠得平價垃圾款,一係就係貴到上天嘅款

自己諗好條list,一間有u但又冇箱,一間有ram冇散熱
總之係冇可能可以一間買齊晒所有野

同埋,講左咁多年得3c叫冇咁黑
其他都仲生存到其實都好好野
只賣電腦周邊個啲抵撚死
勁撚貴 對面特賣城 同淘多多同款平成一半
特賣城有時平過淘寶 同埋有現貨
市區重建局準備出嚟,香港有新地就繼續繁榮

觀塘嗰個假象嚟
網購返屋內自己攪掂
Steam key 會唔會有問題? 有沒邊個網推介
算唔算雙贏嘅投資 你知出事一定有上門服務再另加禮物就會多人係佢度買野,佢又多左客
humble bundle,indiegala,Fanatical

我通常經呢三檔

最抵就係bundle pack,有一個game你喜歡玩已經等於同bundle內的game白送
宜家都仲係自設附加費。
本身係高登比人屌食水深嚟到lihkg啲人失憶姐
抵死
依家買野大把方法選擇
我情願去 Amazon 或淘寶買
唔洗比你當水魚咁劏
現實係鎅十幾間鋪同一批貨同一班老闆
直接買掌機玩,懶得砌
自從買件要食骨,已經無係香港咁parts
以前仲未科網熱之前,自己買件裝會平過廠機好多,同埋以前廠機啲規格綁得好死,好難自己換卡插卡加功能。

宜家notebook都已經做到大部分嘢,買部notebook插返HDMI藍牙已經轉到大Mon大keyboard,
同埋除非個Windows一直用試用版,如果買埋license,啲組裝機相同規格仲貴過訂廠機。
抵L死,潮州佬奸商
調返轉諗,每間買d應該唔會中伏?
聽講全部零件係同一間鋪買曬總會有d係伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞