IT討論區(226) - 只要給IT狗滑鼠和鍵盤,他就可以舉起整個伺服器 — 連登.阿基米德

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
個時睇過冇理過
我而家一樣冇理
3 set
1st 飲曬所有pair嘅酒
2nd 飲曬所有bits 0嘅酒
3rd 飲曬所有bits 1嘅酒

3set出嚟嘅binary應該有點insight
示範下2in4係點。。。
再講。。。
仲做緊份功課 set緊CUDA
(1,2) 000
(1,3) 001
(1,4) 010
(2,3) 011
(2,4) 100
(3,4) 101

Consider 1, 4 有毒
Goal : find 010

Parallel 進行:
1st grp
飲曬全部, result: 111

2nd grp
飲bits = 0嘅酒
{pair: 0,1,2,3}{pair: 0,1,4,5} {pair:0,2,4}
=> 死 死 死

3rd grp
飲bits = 1嘅酒
{pair: 4,5}{pair: 2,3} {pair:1,3,5}
=> 死 死 死

哈哈 生抽係呢到又殺死咗9隻
代表又要再諗過了
好有高(連)登feel
等待,且心懷希望吧
throw CV;
泰妹 (天然冇鳩
又要返工啦屌你老母!!!!!!!!!!
見過有D人玩到完全唔同下面接觸, 唔會搞事, 呢D有自知之明幾好
有D人唔識又覺得自己好掂, 就會搞屎棍搞人事, 呢D真係食硬屎

見過晒

自從移萌潮, 就多咗好多9唔撘8既人
呢D人background都唔撚係IT, 大公司好鍾意請
乜鬼dept head, AVP, director, 近年見到升上黎/空降, 極多都係垃圾黎, 特別係佢條path唔關事, 突然呢一兩年變乜鬼IT/digital transformation director 果類人
可能你會話以前咪一鳩樣, 我就覺得呢種鳩係鳩過以前
依家真係冇人材
🙋
一直收reject email
有的 。
有無薯位介紹
伏位就有
我係度再建議大家搵政府工,唔要contract果d

我果度開始失控,依家氣氛咁差大家睇路

如果雞咗我就走佬退休,應該搵唔返咁多,opening都少,我估大家都係

大家想好過就求神拜佛香港轉好囉,樓市係其一指標 真係水退啦
十年前 12-14k起步

搵政府工算吧啦,依家junior位都未算縮得勁,始終咁平,senior位就食晒屎

m grade直情冇選擇,唔識人唔夠年資可以慳返
今年躺平唔轉工
經濟咁差,大家如果比人雞左
儲蓄夠食幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞