IT討論區(226) - 只要給IT狗滑鼠和鍵盤,他就可以舉起整個伺服器 — 連登.阿基米德

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
廢果下先大鑊
唔只IT方面
女人真係唔岩返工
呢間公司有
20-30歲女人ok
過左30歲之後要諗諗
最驚係above 40 單身女人多數都有啲恐怖。。。

隔離team最近黎左條女
日日淨係姣唔同仔
姣佢條team唔同team既
姣左班毒撚日日係佢個位附近轉
正常巿場入面 你入limit order個價通常都唔係你底價
知唔知效率高左幾多 問下老細
低左,成班人淨係識得搵佢吹水
唔好淨係睇啲硬性指標 諗下員工滿意度呢啲隱形指標
低胸大露背迷你裙
我係
Take it or leave it
呢度試過夠膽死docker開mongodb, 唔落password唔整root user直接裸跑, 仲要隔左3年先俾人hack 好彩唔係好重要嘅野
hr 都要跑數
DB街外直接access到咁癲
拎下料
老世譾到明唔請都叫我 IN
好出奇咩
好多人都想方便做野就request放出街
一係就偷偷地係部server到裝teamviewer, chrome Remote Desktop
我屋企homelab都唔敢咁玩
公司就要經兩層jump server
因為成班撚樣剩係識指指點點
我一入黎已經要自己fix個docker compose, 因為條弱智仔寫錯path, 每次deploy都要用script去back up個volume再copy返落去新container。.env file直接check上github, 每次deploy個陣就用一個commit去轉返做staging/production。CICD又無, 每次都係人手deploy, 又係我自己set up。諗住spy條走左嘅撚樣嘅linkedin睇下佢點解咁弱智(上面同一位弱智仔), 發現佢仲要係CV度寫埋d咩responsible with basic CICD with manual deploy, up乜尻 依家仲要做緊big4
未用過docker compose嚟deploy
日日返工比IT台巴打撚
@返工返學巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞