離地港女屌9人係m記食完唔執台

293 回覆
33 Like 299 Dislike
日本都係送餐
呢舖撐港女,預咗俾人屌。

問心𠴱句,咩清潔姐姐失唔失業全部都係藉口同廢話,講到底都係因為香港冇自己執檯呢個文化。咁點解香港冇呢個文化?本質咪就係香港人自私。就好似啲撚樣係都要喺條街要一字排開,唔怕會阻住人;喺車度睇片打機係都唔戴耳機,唔怕嘈住人一樣道理。香港人冇嗰種「盡量唔好影響到人」嘅思維。笑甚麼我們都是中國人。

利申會執,不過唔會屌人唔執。
執你老母
以前我會自己執
依家只顧自己
有咩閃避求
信政府
唔該佢要執,執左自己個樣先
我就會睇埋個出風口有冇塵同漏水
有就整埋先走
條友出晒名傻閪會員嚟唔建議浪費時間
我都試過food court食完自己執

清潔姐姐話 而家搵食艱難 個個都執 佢就唔洗撈
其實執冇乜問題,姐姐其實仲有其他清潔要做
點會無
符合國情
然後覺得日本人民族性好好
M 記請好多特殊人士去執台嫁。

你唔使佢執,咁佢地返乜工??

定係有人請佢地?
其實國外係自己執返。咁其實香港使唔使?

真心問
你而家咪屌緊人哋唔執囉
又要威又要戴頭盔
正常我俾咗錢,個收費包咗服務嫁喎
點解我要送錢俾人洗先?
如果你話唔係嘅我唔包服務唔包清潔嘅
咁你餐廳白紙黑字寫明要自己執囉
就係咁撚簡單嘅嘢都唔知你咁撚優越jm9
自私?咁鍾意送錢你送俾慈善機構啦
送俾私人公司咁撚有趣?
我又辛苦姐姐又辛苦
我唔幫人做埋佢嗰份就係自私?
咁邊個幫我做埋我嗰份呀?你都冇幫我返工啦自私撚
你其他例子又係白撚痴
明明講緊食飯執盤spin去公德心
我食完飯唔執盤點撚樣影響到人呀?
而家冇人執?照你咁講食咩餐廳都要執啦
清潔得唔夠快所以下一手要等下係我嘅問題?
會唔會係間餐廳請人唔夠train得唔好呀?

利申:會執,不過唔會好似你條傻閪咁撚有優越感以為執個盤就高人一等,你自己想做埋人哋嗰份係你嘅事,唔該唔好以為咁就係良好公民
你會唔會隨地拋垃圾?

隨街掉 清潔工人先有嘢做吖嘛
你食完飯無手尾仲理直氣壯?
你啱。我嘅所謂「唔會屌人唔執」係講緊唔會好似個post嘅港女咁無啦啦特登影幅相屌人唔執,只不過咁啱上連登,又咁啱見到個post先順便講兩句。

你下面嗰堆我懶得回,其實重點我係想講,點解香港冇發展出自己執盤呢個文化,我認為理由就係因為香港或者中國文化就係自私。我亦冇話自己有幾咁高尚,我亦都係一個自私自利嘅小人同垃圾。

各位屌我亦都冇所謂,個回覆一開始已經講咗預咗俾人屌。
唔明點解你可以咁有信心9up,無知都可以上網搵下先既,係要衝出黎
個港女自己幫人執埋好難咩
弱智
去食其他餐廳又唔見佢自己入廚房傳菜?
道德高地唔係搶完就當自己贏左
返飲食業之前試過自己執
返過飲食業之後唔會執
讀中學嘅時候係M記做過pt,最怕見到啲懶醒客自己「執枱」,疊到亂78糟,啲飲剩嘅汽水倒撚瀉晒,成pat茄汁係面仲疊多個托盤上去,整到個托盤污糟邋遢,又要我抹多次!變相仲做多咗嘢。
搞笑?如果唔執枱嘅話 下個人用咪變咗下個人要執你手尾 就係你班自私撚一味以為有人幫你執手尾就唔執枱
有請人執點解要自己執
宜家邊個擺人上網批鬥先呀on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞