離地港女屌9人係m記食完唔執台

293 回覆
33 Like 299 Dislike
。。。
冇執檯文化係因為啲人自私
咁啲冇小費文化既國家又係咪代表啲人自私
有時間會執,但有時會俾姐姐屌
我會執好哂啲嘢落個盤到,但一定唔會拎去垃圾桶幫佢倒囉

放咗喺垃圾桶面嘅盤一律係默認已經抹咗,咁咪即係下手用我用過嘅污糟盤,咪撚玩啦
下次去M記食野洗唔洗上埋堂先入得?
呢傻閪得閒就指住你個頭教你做人
哇, 睇得出你越講越有優越感
人格好高尚
洗唔洗幫佢抹埋個盤 拎埋垃圾去堆田區?
我以前會執,直到有個清潔工拎住掃吧黎搶我個盤同掃到我之後就以後都冇咁做
又想人失業
點解要掉落垃圾筒
爆左都係要清潔姐姐/哥哥收垃圾
直接拎去垃圾站啦
好撚醜
其實好合理,搞到人失業就唔好啦
而家講環保 一把火燒撚左佢 唔洗執
俾咁撚多錢係度食你要我執埋枱
所以話港女係on撚9
執完就冇人知要抹枱 …..
屌你個老母
關咩文化事?
係M記訓練到你要做埋清潔依個動作
佢請多兩個人做清潔都唔會清盤啦
你擔心依個國際企業
不如擔心吓啲茶記 酒樓 同餐廳
佢哋好期望你執埋碗碟呀
講得出盡量唔好影響到人 又話人哋自私
不如話你歧視其他飲食行業
擔心依啲大型企業 你都九唔搭八
同國唔國際企業冇關,我去茶記/餐廳食完都會疊返好啲碗碟(唔會放垃圾落杯),方便人哋執食完嘢有手尾執返好自己啲嘢咁解。連登「討論」區嘛,咪討論下點解香港冇呢個文化我相信好大機會係幾十年前基於中國人劣根性「我俾咗錢點解要我執」開始,久而久之就大家冇呢個習慣,之後先再引申出其他咩大唔大企業姐姐失唔失業(要搵合理原因解釋唔執檯呢個現像)。如果一開始個個都有手尾,今日姐姐就係屌我哋居然唔執而唔係屌我哋做咗佢啲嘢。順便再講多次,我都係中國人我都係垃圾,只係喺呢件事上我覺得港女錯唔曬。
你知唔知咩係執呀?唔係疊呀!
你都可以推廣執枱依個文化去其他餐飲業度
唔好淨係m記 ikea
執枱文化由你做起
又要屌又要怯閂留言
廢 女人仔
餐廳唔似m記,冇位俾我擺啊,咁咪疊好方便人執囉,唔係可以點。推廣就唔會喇,我會繼續自己執好自己嘢,其他人係點唔關我事。
咁茶記 酒樓都有㗎手推車 可以放碗碟入去
但好明顯 你係一定唔會放入去
你都係一個自私嘅人
入廚房洗埋碗啦你戇鳩仔
港女批鬥人先喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞