離地港女屌9人係m記食完唔執台

293 回覆
33 Like 299 Dislike
第一點,手堆車唔係間間有/擺喺出面你可以話我雙重標準咁我認。

第二點,我係自私,從來冇否認過。
D M記姐姐唔俾我自己執台
如果個個都執台,M記姐姐唔需要請咁多
怕我做壞風氣
threads睇得多會變弱智
attention whore
睇情況執啦,人地等位果陣咪順手執,人唔多就唔會執啦,影響不大。

因為我食m記多數想快,又自己一個,買完餐搵位見到上手未執,自己會覺污糟,唔會想掂,所以繁忙時段會自己執,唔想影響下家。
你入廚房煮埋啊笨
你知唔知你亂整其實原來無油的碟都攪到沾滿油
你只係追求自我感動,實際加重工友的工作量
我知,不過啲茶記伙記執檯都係唔理有冇油疊埋曬一次過拎走,就算分開有冇油都係扔曬落同一㗎碗車,唔係吹水不妨留意下,所以應該影響唔大。不過我唔否認師兄自我感動嘅講法,因為我係做緊我認為應該要做嘅嘢。
個人層面我認為吐完痰,有鼻涕的tissue自己入走已經足夠

我通常袋去廁所沖走
唔緊要,每個人睇法唔同。不過好多人鍾意將廁紙dum落杯,我真係接受唔到
樓主pin this
你柒撚左就收收皮 唔好撚喺度撐啦無清潔姐姐呢個位你真係on9到講得出口先係問題
請少個人,從源頭節省成本,唔好咩?
請多個人,商家又有藉口加價。

至於就業機會,留翻比政府高官處理

如果對勞動工種需求越高,到時就會好似歐洲,要高人工請收銀清潔,出街食飯好貴。

利申:習慣去超市自助收銀,餐廳用qr code落單。
所以食完唔執嘢根本唔會創造就業機會,自己執嘢亦唔會令清潔亞姐冇咗份工

你地唔鍾意食完執返自己嗰份,咁咪要幫上手執枱囉 反正你執唔執佢都係請咁多人,你唔鍾意執嘢又有時間咪慢慢等亞姐嚟執囉
德士古M記,夜晚全部枱都係無人執,廚房成十個人慢手慢腳,好似想特登做得慢接少啲order做少啲。
又話唔執嘢會創造就業請多啲人?
咁佢老闆可以繼續唔請人執
所以無人堂食
老闆繼續交貴租無效益on99
你咪一樣照去幫趁
奶過一次嘢後
去第二間啦
等睇佢執笠
執笠就唔會,腦細賺少咗,交多咗無謂租
on9, 街邊煙剷掉煙頭同煙盒又唔見佢咁正義
最撚憎人執完又唔抺枱凳, 衰過唔執
人地開得間舖交得起租出到糧洗連登仔教佢點做生意?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞