最近長沙灣廣場有班人不斷搭路人嗲

311 回覆
772 Like 12 Dislike
佢哋淨係sell毒撚, 靚仔嘅話就算你企喺佢隔離佢都唔睬你

如果有電髮, 修眉, 衣著有配搭, 同埋身上帶飾物, 呢啲佢哋唔會sell, 次次見到都係sell向阿源嘅樣

另外ABC都唔會sell, 識英文就唔使做呢啲工啦.

暫時未見過佢哋會對ABC/有打扮嘅男仔sell, 下次我又試下打扮作為暗中串佢哋嘅方法
上過電視
都唔知點解香港特別多呢啲傳銷/健身狗
因為你靚仔所以咪唔會對你sell
channel c記者, 如果你見到諗住放蛇, 要搵個毒撚樣嘅同事, 唔係嘅話見唔到佢嘅手法
試過有一次,我追問這些成功人士原本的專業工作細節,結果全部都口啞啞說不出話來,然後就有另一位較為資深的傳銷人走過來解圍,引開話題。

笑咗

原文網址: 傳銷|本為醫生律師「為幫人」才轉行?傳銷宣傳手法離不開這幾招 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1017921?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
佢:喂,你認唔認得我呀?

你:哦,係你!你差我都幾萬蚊幾時還?
推到channel c新聞報到
唔怪得我經過親D SALES 都自動彈開
睇抖音有條健身教話搵十萬八萬一個月仲可以揀客做,又渣GTR R35返工
係呀
要點樣額頭鑿貧字?
Push
無啦啦行過話咁啱既, 又嚟呢度呀?
成個大陸仔咁, 識你老母
想知道如果佢哋咁樣同白卡斬人講嘢會點.

因為健身狗好有攻擊性, 唔理佢哋佢哋就會將卡片隊向你度, 分分鐘畀人以為係攞刀片隊向你度
喂 咁岩既
去邊呀衰仔

成日遇到 直行直過
大大聲講「哦,係你!你上次問我借黎叫雞果幾萬蚊幾時還呀?」
好似係健身pt,會扮見過approch 你
同你傾完幾句之後話上樓, 之後疲勞式轟炸
屌撚柒佢啦拍咩拍呀
屌你老母, 詐騙都畀啲誠意啦, 嗰啲健身雞, 起碼你都淨係著bra同埋底褲先至出嚟詐騙, 因為詐騙嘅手法網上都搵到好多, 淨係著bra同埋泳衣咁樣先至呃到人, 仲要永遠係有個男人, 好心詐騙都畀啲誠意啦, 有個男人喺度, 一睇就只係做媒
嗰頭附近真係有間健身室, 之後疲勞式轟炸, 講真之前我都遇過, 本身佢話帶我上樓我已經上拒絕 , 因為諗住係咪呢啲疲勞式轟炸改咗喺第二啲行業出現, 點知諗返嗰日嘅事我查返, 點知真係健身室
我個次中招走得甩都係身無分文佢地放棄我咋
鴨王
咁旺角嗰間trendy Fitness Party 痴線啲, 我有朋友之前都係經過嗰附近, 我上次話搵個區議員上嚟睇睇, 之後佢就放我走, 但係我朋友唔好彩, 已經講咗話冇文件, 畀人帶咗上去, 之後疲勞式轟炸咗兩個鐘先放人走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞