TVB今晚有繁花睇 好撚興趣呀

1001 回覆
22 Like 507 Dislike
金美林個班係咪背後有人照?
低級大佬
屌你一生何求唔係原唱
美術技巧, 呢D部係來自杜可風張叔平TEAM徒子徒孫.
王家衛勁係勁在佢寫情及表達手法, 寶總呢班黃河路人物故事真係寫得好好睇好撚勁, 個情字味道好濃, 個故事唔係講緊金錢, 係講情, 連去幫佢個廠佬都同佢之前有跳海故事.
有黑社會照, 後面有交代
純愛戰神~ 杜紅根
如果香港版有邊個可以做到寶總呢個角色
如果他日有一個土生土長香港導演拍到呢個水準

呢個水準?呢個係王大導啊,全世界都唔係搵到幾多個,呢個「他日」真不知要等到何時何月

btw,樓上都有人講,今集郵票情緣d畫面拍得好有feel,有無ching可以介紹下仲有邊齣劇既攝影同美術有呢個水準?
所有配角都有獨立故事線, 各種人物性格立體飽滿
王導用左3年時間拍 香港有咩劇 /電影 會比3年時間你拍
你應該唔係好睇得明當年既大陸發生咩事,
當時係外商(香港/東南亞/日本)係大陸搵廠做貨,
係人地比錢你大陸人開工, 27號就係中間一個個配對既機構去統籌, 好聽就叫統籌, 唔好聽就係中間食一筆, 國家架床疊屋去養住呢D寫字樓人.
當時個社會, 就係咁運作. 當然, 真實唔好既野, 大陸係唔會比王家衛拍出黎, 拍出來既, 一定係個個人都係老老實實好可愛, 為國為民.
無錯好聽就叫統籌 根本就係中間賺你一水 同埋可以監控佢地 仲呢d位貪污好嚴重 其實王導都拍左少少出來 你細心會留意到好多廠佬同外貿佬都帶哂禮物去 你估下真實係會帶禮物定帶錢
而家上海後生都唔太識講喇
‘洋涇浜’ 但好有趣

我好懷念

呢段好甜
第三張寶總側面型到
寶總搞到d女咁冧佢
但佢又唔係真係鍾意人
其實都幾賤
王大導拍女人拍得好靚
金華火腿
尋晚睇預告 下集兩個頭貼頭 個畫面勁撚正
咁講金科長應該發咗好耐,仲喺美國買埋樓啦 😆
現實可能係 但唔可以拍出來
miss左頭幾集可以去邊到睇返
是但上網 search 繁花 高清 已經有
事實上貪得最勁, 要喺江澤民主政, 入咗世貿之後, 貪污嘅數量先係幾何級數咁上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞