One Piece 海賊王第1116話情報+討論

327 回覆
6 Like 9 Dislike
已經比大部份讀者估計既講多左. 好多仲笑尾田俾佢講一講個名就硬cut 架嘛
諾貝爾發明炸藥都係咁
有冇諗過講咗都冇人信 點說服人信你?
講完可能被人當精神病
所以講嚟都冇意思
佢本身喺政府度搶橡膠果實返嚟
然後俾路飛條契弟吞咗

應該本身知
應該剩係知五老星啲衰嘢
Oppenheimer 都係咁上下
博士:就黎冚球剷
雷利:不要破壞年青人樂趣
一直以黎羅傑團既人只係話onepiece係大寶藏
大家去搶去搵,世界政府都係當係大賊,而家俾傻9博士直接講羅傑團既人知道空白800年既始末。世界政府肯定當你係政治犯咁圍剿

會唔會世界政府而家先知羅傑團知晒
應該打唔到贏,但頂到博士所有直播
個個愚民當海賊係反派,邊個會信你講ge野
當日又無白星,又無Mother Flame
古代兵器郁都唔郁一下
講出嚟棧比人恥笑,現代版大話王
政府想永遠封印
我諗應該係LINK落現實 槍權, 同埋 遊行示威權利
3件兵器就好似三權分立咁?
JOYBOY曾經擁有最大權力, 覺得權力下放, 比佢地自己制衡對世界發展最好
20王覺得咁會令世界好唔穩定
約克果PART點樣? 佢好意外主體知道政府動向, 知母火種被偷, 又有偷偷做地震測量...
會唔會主體早就有防佢, 本身創造佢時, 可能就係咁用? 係約克程式留左後門, 知道佢既做過乜, 同政府傾過乜?
但又話肯定主體唔叻做戲

如果主體係做戲, 咁場戲就為左預用佢黎誤導五老星去古代機械人度搵
錄製遺言時主體係點同分身解釋點解唔可比約克知道? 仲有其他分身都好意外係約克做25
可能主體始終係管理員角色, 錄完之後就del左其他分身果段時間既記憶?
為左達到偷偷知道政府情報既的目的, 就算佢會害到其他分身都在所不惜?
定主體可disable左利用約克果部份既記憶, 為左做戲做得好d?

雖博士講佢唔知邊個用古代兵器, 但以佢對約克防範應該都知係佢偷, 都應估到係政府拎左, 只係唔知用兵器既係邊個人?
羅傑自首後講op嘅存在係保護緊船員
你唔搞我地,我地就將秘密帶落棺材;你搞我地,我地隨時爆你大獲
鳩估
one piece就係未來人時空穿梭返800年前 留底既世界劇本

而最大可能就係時夫人 去到羅傑年代 去到最終之島得知到結局 再回到過去留底劇本
係喎你啱
REDDIT有人估其實係約克身度~
博士應該估到五老星一定利用約克去搵
所以就算會殺約克, 但點都留到中止廣播之後先殺佢
主體, 其他分身錄完就DISABLE左記憶, 可能設定為逃走左先自動ENABLE返
咁睇空島都似係避水浸既plan
射山朵拉上去空島係試水溫
目標係射曬所有島上空島救世界
咁樣解得通點解咁岩會射埋個歷史正文上去
第二個上空島方法暫時未講, 睇佢點吹
時夫人只可以去未來 返唔到過去
唔係自然現象射個島上去咩
睇番空島d 介紹真係幾貼合而家嘅劇情
中了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞