One Piece 海賊王第1116話情報+討論

327 回覆
6 Like 9 Dislike
第1次更新,簡易情報翻譯by【TalkOP漢化】 翻譯出處:TalkOP海賊王-論壇/wb/wx;情報來源:推特;

本話開始於人們對那場戰爭的反應,貝加龐克仍在廣播,人們在問參與戰爭的人在800年後已經不在世了,這場戰爭為什麼還在繼續。
伊姆注視著一幅看起來像薇薇的女人的畫像。
在阿拉巴斯坦,可以看到人們對薇薇失蹤告示的反應。
貝加龐克說一部分母火種被從他那裡偷走,並被用來驅動一種古代兵器。
愛迪生和斯圖西在討論。
約克驚訝於貝加龐克知道母火種被偷走。她找出了電話蟲的位置並通知了五老星。
貝加龐克說關於空白的100年還有很多謎團,有一群人揭開了所有謎團,但他們沒有採取行動:那就是海賊王和他的船員們。
在香波地群島,我們看到夏琪的敲竹槓酒吧。雷利喝醉了,說:「我現在只是個老頭了,像貝加龐克這樣的老頭不應該破壞年輕人的樂趣……對吧,羅傑?」
下週休刊。
又拖

滿意未

出返去啦
少少修改
第1次更新,簡易情報翻譯by【TalkOP漢化】 翻譯出處:TalkOP海賊王-論壇/wb/wx;情報來源:推特;

本話開始於人們對那場戰爭的反應,貝加龐克仍在廣播,人們在問參與戰爭的人在800年後已經不在世了,這場戰爭為什麼還在繼續。
伊姆注視著一幅看起來像薇薇的女人的畫像。
在阿拉巴斯坦,可以看到人們對薇薇失蹤告示的反應。
貝加龐克說一部分母火種被從他那裡偷走,並被用來驅動一種古代兵器。
愛迪生和斯圖西在討論。
約克驚訝於斯圖西知道母火種被偷走。她找出了電話蟲的位置並通知了五老星。
貝加龐克說關於空白的100年還有很多謎團,有一群人揭開了所有謎團,但他們沒有採取行動:那就是海賊王和他的船員們。
在香波地群島,我們看到夏琪的敲竹槓酒吧。雷利喝醉了,說:「我現在只是個老頭了,像貝加龐克這樣的老頭不應該破壞年輕人的樂趣……對吧,羅傑?」
下週休刊。
天王
雷利句說話意思應該係貝加龐克想廣播直接講出One Piece秘密,對應返路飛話唔想聽雷利講One Piece既秘密,想自己搵答案
然後五老星已經知電話蟲位置,講到最重要既秘密既時候就會斷廣播
分析得好好
老貝知道母火種俾人偷咗
即係一早知約克係25仔?
睇pin
睇完都唔知up咩
反而我覺得意思係雷利準備俾人打
只可以話咁樣都仲係埋返以前啲資訊
海賊王團成團人知道秘密,等於Oden都知
現在等於大和同桃子都知,只有草帽團同我地唔知
但呢個秘密貫穿整個海賊王,好明顯係要到最終之地先揭曉,One Piece 睇嚟已經唔係最後了,得到One Piece 之後要完成咩先係重點。博士如果剩係叫人去搵Laugh Tale 又好似無乜用
嗰陣仲係細路嗰兩件四皇知唔知打雷利即係致敬打死師傅報仇?
紅髮問過啲嘢,跟手喊出嚟
好大機會知啲嘢,巴基就應該唔知
雷利單人可以嚇走黑鬍,邊個夠膽開佢拖
如果係咁 我諗應該唔係一開始第一集既設定 但又調番轉黎講埋到尾 依個設定都諗得好神 直逼巨人好過8成(巨人差過2成咪就係收到尾)
老喇
我懷疑實驗室個巨型大腦先係貝加班克既本體
黃猿土星殺既可能都係佢既複製人之類
如果佢本人死左果實能力應該會消失
約克愛迪生呢幾個分身應該會消失先岩
尾田就話佢一早諗好個結局
而家只能夠等
嗰幾個分身都唔係用果實能力維持
你咁講,和平主義者都會消失啦
留名睇罵戰
又黎過
好快變成海底王
辯論大賽
斯圖西其實係幫邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞