One Piece 海賊王第1116話情報+討論

327 回覆
6 Like 9 Dislike
講真平時呢啲罵戰我skip唔睇
係唔明睇到咁趕嘅人點解仲要追連載先岀吓聲
唔撚明咩邏輯,話A一定等於B
一回講到既野分左五,六話,每話用起碼一半頁數畫唔國家唔同人既反應,上話連監獄入面假路飛都出埋
尾田大佬唔係畫哂以前d野出黎就叫好伏筆架,真係抵比人屌拖戲
你肯定佢呢幾話講既野可以一話講哂?
d傻鳩鐘意一話睇哂全部資料
仲要讀者估到既野唔可以寫
一版wiki就講到嘅嘢都唔明點解要睇成千幾話漫畫,隨時幾句就講到個結局講乜都唔明點解要畫廿幾年

你咁趕時間真係唔適合追連載架其實
關鍵係紅髮知唔知
同埋佢當年聽完羅傑講咩 然後喊到咁
有趣既係海賊王冇take action
究竟係因為絕症定係冇白卡果實
佢話係就係啦 好似hxh咁寫曬入去咪得lo
到時又大把人話係鬼才 比人當狗咁撚都要跪係到含
白星當年始終未出世 天時地利人和唔岩就點做都冇用
D的意志是代表........

阿,廣播中斷了
覺得雷利咁講所謂既大寶藏只係空白100年秘密
而唔係咩金銀珠寶
休返2-3年先出10話佢地追撚含tim
一定唔係金銀珠寶咁普通啦,應該係某啲機器要尼卡先啟動到,所以羅傑先會話自己太早到拉夫德爾同想同joyboy生於同一年代
最低限度 人魚公主未出世
E點真係勁癲
我估到最後會去到/得到onepiece
成part唔好畫丫
弱智
其實點解你地係唔識分開「估到」同「present得唔好」?
會唔會原本古代兵器係一個整體
冥王=戰艦本體
天王=戰艦主炮
海王=戰艦引擎
Joyboy=艦長

800年前Joyboy驅動戰艦
海王指揮海王類拉住冥王天王打聯合軍
最後輸咗先變成三件古代兵器
點解你覺得present得唔好就等於其他人覺得present得唔好?
睇紅髮嘅行為,佢係知道
佢一直都唔追One Piece,直到睇到路飛張尼卡Poster先話要攞到One Piece,鳩估佢知道時機未到,要尼卡出現,拎到One Piece先有意義
Sorry
睇漏左你個名
是的,長官
你啱
大機會
咁你O岩既,你點都要話海水係甜既,係無人阻到既
咁one piece個意思係咪古代兵器合一
或者both
等海平面下降返 話唔定下面係真正黃金國
雖羅傑話佢放果度,但可解釋為佢當左海底財寶係佢
係都唔出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞