MTR s40人工係幾多?

721 回覆
2 Like 61 Dislike
上面連個表都出埋 邊度睇到個老底有?
定你唔名個底點解
yes
新入職最多拎mid?
其實要睇s40係咪有牌既價
Are冇牌呢個價 我冇野可挑tick
上面個表咪話左29300-58950
老底唔係等於底薪咁解?
做得s40 , 唔會俾min 位你呱
除非你上一份工好低人工
你新入職/新升9成都咬住個min
除非你本身做左好耐先升
如果唔係哪來40k
做多幾年應該有既
''s40老底邊有40k 加加埋埋可能有''

''你新入職/新升9成都咬住個min
除非你本身做左好耐先升
如果唔係哪來40k
做多幾年應該有既''

第一句又話s40 老底無40k
第二段又話做幾年會有
其實咪姐係s40 老底係會有40k

其次係新入職都係base on 你上一份工幾錢人工
你上一份工人工低咪影響埋入職人工,但做到s40 , 上一份人工點都唔會低過30k 呱?
有幾多有人mid
利申差一大節
你咁理解 60k都黎緊頭
下面果段睇你識人定點啦
以我所知 以前大多都係min起既
而家無乜人撈就真係唔知
你都on9
諗得太理想 係mtr 年資係nothing
睇住個表起薪係咁升
但自己果份好似永遠都貼住個底咁
除非啲老鬼 即係而家應該就退休果啲
果堆就應該摸到頂
我諗係得舊制果班先會貼到max?
正常都係 新制去到mid都已經好叻
巴打
我只係想講s40 老底會有40k 呢個事實
你都識引用上面個表,証明緊真係有人S40 時有58K 老底
唔會
國泰先會
巴打
其實開得po問 都應該係未入職
咁又何必 要答人唔係min既數呢
新入拎唔到40k底係最大機會發生既事
唔通人地開po問 一黎就答佢max拎幾多?
你入到去仲要做幾年先40k
咁我緊係答無40k底
同埋我答果陣連個表都真係未po既
不過大家睇法唔同 就唔再爭辯
睇返樓主自己意思
s40 700k per year
m10 1M per year
你岩
新入職的確無咩可能40K 老底
平時地鐵果啲車長又幾$? s10 or s20?
站長又幾多?講緊細站
以前新線assistant inspector係無敵,又無咁多文件野,齋賣時間
沙中埋就係咁玩爛左個制度,宜家惡做過閪
真,好似我哋咁咬老綜印印腳玩連登好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞