MTR s40人工係幾多?

625 回覆
2 Like 60 Dislike
緊係有錯啦,hr恨不得慳埋2k車費都計埋比你
師兄驗完身幾耐出offer
30先好,上面都有講入40計埋housing,你升40額外比份housing你不知幾happy
未驗身,只係hr打來,我都未accept
睇人工姐,啱價其實無所謂…..似係你依家份工份糧+20%都到唔到S40起薪

不過講升職,mains 極難上,不過都可以轉其他部門既

如果唔介意2 年contract 既,直接考project 既S40 位會易啲
幾耐先升到上402年唔知得唔得
幾耐又點,都係你而家呢份人工mark高部分比你嫁姐,你覺得30升40難定40升10難
佢個口頭offer加幅冇20%…得10%左右
唔係單睇月薪,要成個package 睇,13月糧加1-1.5月bonus。

另外,m記最正係30蚊醫生同全家免費車,一家四口,個到每月都值成皮野。
全家免費車點會成皮野
住市區番市區,一個月五舊
住新界番市區,一個月一千
小朋友如果中學生八達通半價,小童巴士半價

一個月最多慳一千左右垃圾福利
計埋bonus 當14個月除番開就有2x%加幅,免費車咪頂多當一個月1000, 反正兩老都2蚊雞車30蚊醫生全家都有?好似政府果d 獸醫咁?邊值成皮呀
按year package 加20%咁多

咁都冇s40
你做幾年先max到? 30年? 40年?
如果跟上表個表,佢開我個basic salary 係已經過咗S40個min
但要變咗番5.5 day長短週
佢個表未計s40個housing , bonus 同13月…..

同樣地S40成個package睇平均月薪起薪起碼多成皮
mains s30仲要返夜, 夜錢依家好似38%,正常一個月又多幾千….
除非瘋狂攞4同5,如果唔係應該都冇可能max
值錢係個包門診既醫保,不過唔包兩老,只包老婆仔女。

佢既醫生唔係政府獸醫,係卓健 dr vio平時幾舊水睇一次個啲, 唔鐘意既,去自己睇開既睇都可以claim 70%.
ching 由interview到收offer隔左幾耐
同問
因為得3年年資 同一資歷既親生仔都未上到s40 所以唔會請你做s40位
2日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞