[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (140)

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
我會支持買黑sub 了!
屌兩隻都咁柒,好難揀
不過最後含淚投撈,黑sub 起碼大把撈撚爭住接貨, hublot真係柒得黎又係end user
hublot 真係全方位屌打 係柒果方面
黑十啦, 一定係rolex 最好
近排掙扎緊買cartier santos 定 aqua terra
早兩日去左試錶

鍾意santos個設計但平時衣着偏向casual, 驚唔襯
Aqua terra想買好耐,但老婆話個款同我本身戴緊嘅錶似

利申: 戴緊tudor sub 79090 (老豆留低)
Santos
買綠/藍面就再casual d
綠/藍面好似有啲難read?
有諗過灰面

配膠帶都好似幾好J
Santos靚過aqua
啡面紅面鋼帶皮帶都配到好正
見到啲螺絲方向就周身唔聚財
玩機械錶本來就係小眾玩意
誇張啲講,紋身既人可能仲多過買幾萬蚊錶既人

如果話做撈撚要心理質素,非撈撚嗰種孤芳自賞遠離群眾跳出comfort zone 既心理質素先更強大

如果怕同人撞款就買non rolex 囉

但講真,你地真係怕撞錶咩
一個ching post 張相,個個(包括我)都跟機
其實你地只係怕同某類人戴同一款錶,例如洗碗或者保安,究竟你地係唔鍾意隻錶定唔鍾意嗰類工種既人

只係呢度傳統踩撈,唔駛太認真
唔會啦,見過實物易睇的
灰冇藍綠靚imo
可以換膠又得,皮又得,幾versatile 的
是,要圍爐可以返去撈po, 好行唔送
經典錶款之所以成為經典,多人帶係其中一個標準
我相信十仔係一隻好錶,應該冇人異議如果真係鍾意嘅話,又怕啲咩撞唔撞
如果可以用盡10萬
iwc mark xx
omega seamaster diver 300
cartier santos

買晒3隻,唔同色,藍,綠,黑/白
諗起都開心
呢度係清泉丫嗎

十仔絕對係一隻好錶,無異議,連啊儀都話正,直頭係品味之選👍🏼
愈來愈襟睇
第一隻揀mw 係唔會後悔 返工或者平時出街都用得著
包唒膠 為下次賭輸要放所以幫下手keep靚仔啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞