[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (140)

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
清經常有非常人嘅待遇
係ap睇唔起連登仔
唔派錶俾連登仔
其實share條片上黎 純粹係記得早幾日有位巴打問過想入4500v/4520v 有巴打提議佢出面食少少炒買
果位巴打會問係邊到入手 我assume佢都係新新地手 諗住提點下大家小心d

第一我唔係up片個Chris 第二我唔係vc bt 話出面全部假錶叫人返去bt買 第三我唔係賣假錶 依家同大家講依家d假錶做得好真 唔好買真錶

小弟自己就無4500v 但係都借過朋友錶上手玩過 自己都有隻VC traditionelle 小三針
玩左錶好幾年 自問你拎上面隻假錶比我 我有無真錶係隔離都應該分得出

既然出面幾位巴打都講得 要睇dial既stepping 輪既擺位分真假 咪即係唔係一眼睇得出lor

我覺得大家但求討論分享提點 我唔明有咩必要用依d態度語氣 咩識錶就點點點 睇唔到要驗眼點點點
會唔會難聽左少少
師兄你講得咁絕對,但其實真係一上手就知真假喎…

有冇修正我唔知,但真係一眼睇得出,睇果個位係3針中間條柱,假野係空心但真錶係中間有條超幼既軸

其他野你話冇見過真錶冇得比較分唔到,但呢個位一眼就穿
笑屎禾
我都係覺得有上手過真錶先有果個印象
有時淨係睇片睇圖好容易就miss咗
中軸有冇窿 依家嘅造假技術應該唔難處理
即係我又唔明點解假錶冇做果個step dial
反而上面師兄果張圖
假嘢個date window同date disc個空位唔同
呢啲先係明顯話比你知隻錶有問題
要食曲/ROO不了 去買pp dress watch 之後上5811/5167好過
計較負皮的話千萬唔好買IWC
你個budget肯定好多人推薦工程師同撈

moonwatch要經典的話買321

GS鋼帶劍針都係經濟之選,掘頭時針就不了
圖片支援
整張紋理清啲嘅
望咗5分鐘都係睇唔出上面張圖兩隻有咩分別
Gg 要驗眼
有冇人有醫生介紹
白moonwatch一票

For真係睇唔出或者係新手既師兄,個白色圈相信一眼就搵到,真錶有白色圈,假既無……
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞