[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (140)

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
咁10萬budget 你有乜好嘅非dress watch 推介?
有錢咪買自己鍾意嘅錶
點解要理人點諗
如果照你思維
即係Rolex Cartier Omega 都唔好買
因為好多人買
買什麼黑十綠綠只能夠講係超入門新手,不過邊個未做過新手
玩玩下自然睇其他錶
除非冇能力
師兄你講得啱啊,買自己鍾意既錶
我唔買黑十姐,根據你所講,你唔洗理我點諗架
一於買返隻黑十,又靚又型👍🏼
我識條友剩係識rolex學人話自己玩錶
但Gerald Genta都唔撚識
我就係話呢批人

喺佢哋心入面錶只可以圓形

一定係陶瓷圈

VC overseas冇陶瓷圈,垃圾錶

AP, PP果啲形狀不知所謂

咩Genta,一體式設計完全唔識

機芯,唔使理佢啦

咁叫玩錶?
其實我覺得識唔識錶 唔關鍾唔鍾意勞 而係你有冇覺得除咗勞之外 其他都係垃圾 如果係咁諗佢就係唔識錶。係客觀嘅!

但如果個人好鍾意勞 但其實佢知其他brands 都係好嘢 只係唔啱佢胃口 咁就係個人問題 唔關識唔識錶事
咁呢條友都起碼知咩叫一體式設計
我識嗰個係睇保值而買撈
同我講話隻黑sub喺ad度攞,一蚊都唔使輸
講到唔保值就係垃圾咁
呢班人係咁

Rolex以外都係垃圾
的確係咁 好多人係得玩勞or 唔玩 係無玩錶嘅concept
Moonwatch 都唔會係買錯
其他選擇有
Octo Finissimo 但相對較近代
Cartier Santos
Zenith El Primero
Breitling Navitimer
Grand Seiko 都算iconic
太多𣎴能盡錄⋯⋯
撈狗一律建議去番財經台
IWC Big Pilot
Blancpain Fifty Fathoms
Breguet Type XX
我識有對夫妻買左一對黑十放夾萬唔帶
唔帶買金好過啦
一定有呢班人
自膠
睇錯樓上話唔識(欣賞)一體式設計

估唔到咁多撈迷唔識
做撈撚最慘係就算真金白銀課金,
買二手驚中招俾人呃
買一手要食骨刺激經濟
就算正貨戴出街都俾人懷疑只係一隻流四

真係要有返咁上下心理質素先做到撈撚
又未必嘅
好多品牌嘅錶我都中意,勞亦有欣賞嘅款
不過如果一味講升值保值就真係返財經台啦

賭波贏返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞