老婆大緊肚就比人炒

512 回覆
813 Like 106 Dislike
控方要證明老細係因為條女大肚而炒先得,被告只要證明到炒佢係因為其他原因就已經得。另外,就算因為員工大肚而炒都唔一定犯法,例如summary dismissal(寫明即使大肚都可以summary dismiss)
大肚梗係去私家產檢,座底十幾日十幾日假咁開

有時有啲特別情況,心理因素身體因素要瞓足全程嘅,就開足九個月假添

喺屋企瞓住收錢生完先算
如果你搵到證據其他同事遲到無收warning
咁就一定係歧視,贏硬
恭喜曬勞記見賠硬,炒大肚咁勇真係公司錢多得滯
個老闆真係驗下腦,呢d case入硬
擺明個老細生完之後都炒硬你老婆,
睇私家產檢,話一返工就神經緊張肚痛一定即開十幾日假。

生埋食足佢產假同埋嘅帶薪病假先走。
歧視大肚婆=唔鼓勵人生育=同政府對抗 個老細死緊
勞記見 個閪老細輸硬。
唔遲到唔得咩
大肚大曬,炒咗仲好,勞工處搞大佢,拎賠償
傻嫁
以前遲2分鐘 無出warning
依家大肚 就連三封 告入硬
大肚婆真係免死金牌嫁 遲到2分鐘就出信 有合約唔係大晒 最後都係等個官判啦 大肚婆身心健康有壓力 是但一樣有問題都可以屈落老細歧視大肚造成 大把案例自己研究下 叫你老婆跟住案例做就得
快啲攞定料record低,其他人遲兩分鐘有冇收warning、你老婆之前遲到又有冇收warning?
個老闆都on 9
好玩唔玩玩大肚婆
暫時忍忍佢 等佢炒你老婆 先開佢波
當個官傻有時呢啲老闆仲以為自己好醒
報東張啦
唔係犯法應該都奈你唔何
大肚無敵星星
根住個律師又會出黎講
今鋪你發達
錯有分大同小,遲2分鐘問下勞工處炒唔炒得囉,玩埋D小學野無用
仲有一封warning 係個客有少少微言投訴 (其實都係好小事)
公司電腦windows係唔係正版呀 office有無買business 版呀 報海關查下佢
大肚係無敵, 生完就唔包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞