四條垃圾移居日本

331 回覆
172 Like 1006 Dislike
你係唔係收mm錢
曲線宣傳
我唔鍾意香港
我就算死都死係韓國同日本
香港無野值得我留戀
對香港感到煩厭和噁心
睇topic話佢做大空人已經覺得...又係d港燦係到走精面
睇左半集都唔知有咩問題
其實生活唔係真係咁易, 體諒下, 仲要人地買咗點用都唔關你事啦, 又唔係擾民
日本人係神聖不可侵犯
識日文唔代表咩
而且人地日本民族性好強
一眼就睇得出你係唔係local
你住得喺日本最好有啲實際貢獻
參加社區事務呢啲基本唔洗教
有時間要去埋街道清潔/幫手淨灘
要慢慢用自己行動證明自己有資格成為名譽日本人
最好得閑無事擺低幾百萬Yen 再搭飛機返香港

否則樓主睇唔順眼一律當垃圾賤種低端移民
連登仔見到有位調香港人即刻入啦
剩睇topic
剩睇你個名都覺得你弱智啦
條片入面

同日本人鄰居相處得勁好,又包餃子送俾啲鄰居
最尾仲要有個鍾意香港嘅日本人同佢哋幾friend 。

小朋友喺日本讀書又開心。

YouTube啲人留言一面倒屌佢哋間屋好亂
完全冇睇晒成條片
未必係出公數㗎
有時有某啲品牌,包佢哋去日本拍嘢;呢班人就順便去拍埋自己啲垃圾片
抵制Mill mike
https://lih.kg/kjqRrT
#1 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

你唔係抵制MM咩
做乜追撚住人地啲片睇
叫人抵制自己又睇
條片最重點係最後幾分鐘個老竇
努力搵錢照顧屋企人
你要尊重日本文化
人在和歌山,今朝睇到呢段片啱啱去咗視察
屌你老母

有無睇撚晒成片條?人地本身做開旅遊業,肺炎攪到無生意先轉行!
去到日本
無融入人地文化(人地精通日文,同鄰居有講有笑,小朋友返學開心)
破壞人地地方(未見到破壞人地邊度)
買個浴場唔係經營(沒牌經營唔到,自住都唔俾)
又搞到D 地方污糟邋遢(自己屋企想點就點)
如果比前戶主見到(應該見唔到)
一定激撚死(樓主眼紅到激撚死?)
你一係無睇哂段片 一係智障唔識中文
人哋疫情無得經營幾年最後先拎嚟自己住
人哋老父婦都話明白佢難處

都唔明啲做乜鳩係咁屌人 有撚病
可以住?
講到人地敗咗家族生意咁
2018買之後疫情做唔住都要屌
係咪要back up定?
真金白銀買返嚟,你理撚得人點用?上手業主仔女都無心接任經營,咪一樣係荒廢?
要融入日本文化就梗係要比日本人欺凌吓

又話去日本成百次,好熟日本文化,日本人排外咁普遍嘅嘢居然唔知

就算佢哋崇洋嘅西人都融入唔到,更何況佢哋睇唔起嘅東亞人

https://youtu.be/B3kVASPURAk?si=EMncJfszRM5HTV0P
咪喺,咁都批鬥都戇撚鳩
唔講其他 間野俾佢地搞到咁撚醜已經要俾dislike
仲話學人收藏古物 開古物店 你有返少少sense先啦
間嘢本身係點嘅樣 想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞