彭博:英國自1950年以來最最最最重稅

259 回覆
71 Like 23 Dislike
政府三座大山:

再Cut公共開支

再加稅(而家已經係1950年來最重稅)

增大發債

The parties have three genuine options, Johnson said. To accept the “painful” spending cuts for public services currently planned, to raise a tax burden that is already due to hit a near 80-year high, or to borrow more and fail to stabilize the debt as a share of GDP.

https://finance.yahoo.com/news/next-uk-government-faces-hardest-230100837.html
Cctoy班Vpn移民撚靜晒啦又!
傻西

中國稅率咪一樣高

冇福利㖭啊
加稅係一件好事,加越多,用落自己身上就越多🥰
中國重稅,關你事?

Sorry,唔關我事喎!我係香港人。
民眾喜迎加稅!
係呀係呀 英美好高稅好差 唔知英美人幾時移民黎中國香港呢
留英撚值得擁有
卓慧思減稅時又屌晒鬼
中國香港有中門大開放鬼佬入黎咩?
因為三座大山佢地Tory想推畀下一屇

當年Truss行得太前。
而家倫敦旅遊中
倫敦啲物價真係黐咗線,食個早餐要$230港紙,食個靚少少嘅牛扒埋單要$1500
唔明白啲本地人點生活
啲中東富豪阿聯酋遊客仲要喺百貨公司瘋狂掃名牌
好似前世未見過啲名牌咁,啲款又唔新過香港俾錢買舊嘢
中國香港係咁引入專才 係咁想吸外地人才你唔講? 搶人才wo? 又錯?
對於包頭佬黎講,英國近呀嘛。唔通坐飛機去日本泰國咩
專材只有中國的香
所以中國冇香港咁好 專才選擇黎香港唔留中國?
咁係咪中國連英美都不如?
中國經濟好唔好關我咩事?

我又唔係生活係中國。
日本好多都唔講英文尤其老一輩
試過去Armani嗰啲後生都夠膽死唔識英文
泰國好黑好多專呃鬼佬
包頭佬真係只鍾意去歐洲

佢地唔會向東面既國家玩
有咩好玩?
乾淨d,但同包頭國首都差唔多既野?
用左係烏克蘭度
咁英國加稅又關你乜撚嘢事呀?
佢地鍾意Shopping、買樓、醫療旅行

其實呢D野香港都畀到佢
我關心Cctoy既Bno移英撚
Central London 世界級旅遊區同住宅區掙好遠
本地人點生活你去移英 post 睇吖嘛
兩個世界嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞