大家最癲試過中學做過啲咩違規嘅事?

388 回覆
53 Like 547 Dislike
幾好笑
依加係教會返緊工
出貓
偷攞電話出黎玩
遲3日先交功課
我依加係教會扮緊kuromi公仔去哄小朋友開心
未必係最癲,不過幾深刻,真人真事勿相認:

中一定中二學期初嗰陣有個同學拎啲粉筆磨粉再倒入我櫃桶度

上堂嗰陣我發現咗就拎張濕紙巾喺度抹啦,個miss以為我喺櫃桶玩就喺度話我
我就話個櫃桶好多粉、我只係喺度清潔咋

之後個miss就check 我櫃桶,又咁啱磨粉條友留咗半枝磨淨嘅粉筆喺我櫃桶度個miss就好似發現新大陸咁「宣布」話原來我上堂喺度磨粉筆

嗰下即刻寸咗個miss一下:
「你都痴線嘅,我自己磨粉筆搞到我自己櫃桶咁再清潔我貪過癮呀?」

個miss就話我態度差要我道歉,我堅持係佢亂屈我就無道歉。之後個miss報去訓導主任,第二日搞到要見家長見家長嗰下,訓導話如果我道歉就當無事發生,不過就算我呀媽點迫我,我都堅持唔道歉。結果記咗個大過

自始以後,嗰一個miss嘅堂我都係游魂咁上,所有功課唔交或者交份垃圾上去。之不過返屋企就狂讀好嗰科,之後次次嗰科嘅測驗、考試都近乎最高分咁滯(嗰科係特別高分)。學年年尾見家長,班主任問我係咪對嗰科有興趣,我答咗句:「唔係喎,只係嗰科咁易,雖然個miss教得唔好,但自己係咁易讀兩嘢就拎高分之嘛。」

諗起都覺得幼稚
揸女同學波
中二果陣有個犯眾憎既同班同學
有次上完PE堂返到課室佢唔知講乜一野激嬲3-4個人
包括我
幾個人衝去圍毆佢 圍毆完佢又唔敢報串

中學PE堂係合班上
到中四果陣 我做完手術上唔到PE堂
有次上堂我係到遊黎遊去果陣 個犯眾憎果日又唔上堂
俾我見到佢入女更衣室
之後我即刻同Miss報串 個Miss即刻衝入去捉佢出黎
下場好似記大過+見家長+社工
夜神起義既bane?
上緊堂拎個飯盒出嚟食
有無屎味
中學時間有個女同學上堂幫個男仔打飛機,事後全世界都知,我地仲笑佢係「抹眼鏡」

利申荃灣區勿相認
隊草,係頂樓殘廁hot box
利申外國high school
呢度搵人夾手夾腳塞佢落垃圾桶
你真係做過晒嘅話,我直播打飛機
但佢以為自己好型
我唔想睇你打飛機
上堂認真聽書
中學試過偷偷地拎左 K 同H2SO4溝埋
見住有同學係天橋上面掟水彈落樓下公路攪到炒車
上堂食kfc
諗起仲有多單

中六過咗英國讀書,間學校計埋我有8個香港人同 form。
嗰陣有個徳國仔成日種族歧視我哋班香港人,又間唔中會搞鳩我哋。

咁嗰陣夜晚有陣時男生宿舍會成班友打 pillow fight,因為成班仔唔會留手,打 pillow fight有時都會見血

咁有晚又準備打 pillow fight,一開波啲人就自動自覺分2邊,再將啲枕頭個芯塞去一邊準備開戰啦。嗰晚成班香港仔夾好,偷偷哋塞對波boot 入個枕頭套入面。一開波我哋8個即刻衝去嗰條徳國仔度,其中一個kick 低佢,之後8個就全部對住佢背脊嚟揼。

結果條友俾我哋班香港人揼到成個背脊腫撚晒(瘀到發紫嗰隻)仲有波boot 膠釘嗰啲印條友起碼痛足半個月

但最堅係佢俾我哋揼到咁傷,學校問佢知唔知邊個揼到佢咁佢都無爆湧,只係話成班打 pillow fight打到過激

之後條友繼續歧視我哋班香港人,繼續有機會就搞鳩我哋之後我哋班香港人玩到stink bomb 扔佢衣櫃,葡萄適倒落佢啲白衫度、溶牛油倒佢張床但佢一樣態度不變,繼續搞鳩我哋。

諗返起,真心佩服佢骨氣
其實幾開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞