知名YouTuber Hermxn Yexxg 移除所有歷屆公開試題解影片

218 回覆
20 Like 97 Dislike
我明明地你講乜
因為我以前有個中學老師又係靠操卷操你背
等你攞到靚grade

但咁我唔會話係教數得好,佢只係教應付考試唔係教數
已封鎖會員 Matt_Leung
已封鎖會員 しくれうい

啲畜牲被講中自己彈晒出黎
點解負評我
佢既論據係有興趣自然會learn from abc,

冇興趣就背咗個fact考過個試就算。呢點係DSE 數學(M0/1/2)全部成立。單純靠勤力足夠攞5**,就算退一億步講穩5絕對可以。

以前a level pure math 一定程度上可以分到真係勁既人同蠢但勤力既人。話知你DSE數學幾多粒星打開份pure math 總會有新既inspiration
媽咪好痛痛啊有人block左我啊

block咪block囉打出黎比人睇威d?
慘咩呀,人哋起碼食咗幾年水
你返過工未
好多年前睇過佢d片,屌佢老尾教錯既,之後就冇睇過
econ 片真係亂吹
但自修撚冇上過日校齋睇佢d 片都拎左個5返黎
佢老婆好似幾串
你收左皮未
以前睇佢片math core, 同m2,幫左好多
當每年一萬個考生睇=每年十蚊鎂
讀文科嘅話通常會想背fact過咗就算
一科都過千條片 當睇4科 form4 睇到form6 有時又重睇條數一定你想像唔到
其實想做私補嘅人唔會鐘意做教師
私補有個好處係真係專注教學
而且唔使迫啲學生,啲學生自己決定唔做練習係佢嘅事

入學校?淨係追功課admin野課外活動比賽都玩到你傻
未計應付班家長
有料拍片放上網先係財自密碼
廢教畜咪揸個鐵飯碗係學校混成世
最慘係果班冇錢補習 又完全唔知DSE點玩既人
連其他pp資源網都殺埋

不過個根源都係考評局同政府 一個決定人生既考試 屋企冇錢就收皮
作為官方教育部份 小小社會公義都唔扮
d pp咁貴 基層點比得起錢?
本身有錢人既家庭資源 補習/學校 等等 已經打殘窮人
依家連操pp都唔比 真係癲 班官當年咪又係偷印pp操
true, 真心想教學既做日校無可能做得好
真心想知作一個counterexample去證not commutative有咩問題
人哋走去拍片幫啲冇補習/補唔起習嘅學生 -> 品格低賤
你屌鳩人哋幫人 -> 品格高尚
Pure a ar
利申以前補開佢 math amath pure all a
我學識扭扭計骰都係睇佢片學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞