知名YouTuber Hermxn Yexxg 移除所有歷屆公開試題解影片

218 回覆
20 Like 97 Dislike
公開考試成績唔係絕對
讀醫療專科唔係簡單AL/DSE英文好就包保得
要學嘅新字 數以千計
個陣d女 好撚崇拜佢 唔知點解
高,斯文,口才又好,個人設咁正好難唔崇拜
但係起碼好過KS Ng
因為dse科科都係死背解決到
當年koopa笑鳩佢
掃地呀叔學人教pure
如果係噉,佢而家將啲錄音(唔要畫面)重新上載,都不失為一個折衷?
依家好多中學雞都高過yy lam
米85 米95大有人在
嗰陣傳佢同賓周拆夥係因為錢
果陣佢比賓周食撚住
只係比佢教m2
條氣點會順
洗撚佢解釋俾我聽 pastpaper solution 一本本磚頭書 1分鐘睇完一條 睇條片幾分鐘一條
真係唔識嘅我可以問ChatGPT
我之前播佢條playlist 用3倍速(有Chrome extension 可以較快過2倍),幾好用
Herman yeung 啲片既精華喺晒past paper
拆散1條題目1條片,每年有幾百個人睇佢啲片
收入其實幾可觀
今次考評局斷佢米路

雖然條友可能有正職或者炒下股
條L樣d題目好多吾齊
點解無啦啦捉版權
加埋樣衰老婆同住康城
你都識講依家
個時d人邊有咁高
畜牲品格低賤咪唔駛分
中國藉女監考員未考完就擺卷上網
你#360000 都知你廢啦
有手有腳就可以做,仲可以十雞野一個月,你仲唔介紹成個連登去做?
補習界嚟講算係咁
其他嗰啲大肚腩中坑咁款
不嬲都有版權
只係冇人捉啫
依家學生少咗
個個上網睇仲點賺賣pastpaper錢
所以依家捉返正
如果你係學生只求考過個試其實冇乜所謂,反正都係乜都唔識

冇數學底(其實唔止佢,DH 都唔係ug數學出身)既教師最大問題都係知其然而不知其所以然(點解matrix commutative property holds for addition but not multiplication?所謂"證明"係咪求其作2個2x2 matrix 調完位加埋一樣但乘埋唔一樣?)但對DSE嚟講根本無所謂,上堂講聲"背咗佢就得,證明唔駛考‘’就可以輕輕帶過,因為DSE 本身就係背誦式考試。

再加上呢個缺點對睇video講答案就更無影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞