知名YouTuber Hermxn Yexxg 移除所有歷屆公開試題解影片

218 回覆
20 Like 97 Dislike
Past paper 版權風波,嚇到 HY 都 delete 曬啲題解影片,全部科全部年份 delete 曬
有咩風波
有冇懶人包交代下背景
條友藍到黑
她的男人功成身退
佢channel 連唯一存在價值都無埋
Delete 晒所有past paper solution
雖然係咁
不過都好多學生會睇
做完past paper對下答案,都有啲用嘅
正式宣佈成為過氣補習佬
回憶
Herman Yeung 成個人生都好似被逼害緊

A level本身夠分猛車邊入medic 但咁岩佢果年收高左入唔到

中大PAC grad撞正03年沙士+美國911 big4都入唔到

轉行補習做Dick Hui條靚 等到終於有位上既時候又被已經入到夕陽行業 競爭大到冇得玩

諗住搞下Youtube開始有少少起色既時候又撞正考評局捉版權

究竟佢既人生點解可以咁慘
同期果班去做big4 而家一係做到partner /CFO unun腳袋幾十萬個月
不濟少少三大畢業當年去做個老師應該有手有腳就做到 跳下跳下point而家都有成十雞野個月
唔知herman yeung而家撈緊乜
呢條友算係咁,補習明明可以賺錢,偏偏免費拍左10年咁濟,話就話dse個市場縮左,但估計佢咁樣拍,一定賺少過做補習好多
潮文?
又唔好講迫害,佢拍youtube都擺明唔係為錢啦,佢講明想改變教育市場,比起果d咩 yy lam June leung果d 商人,呢條友係真心為教育嘅

教育理念,唔係講出黎
佢係比人打壓 你試下如果June Leung 捧既係佢 唔係YYLAM 佢年入千萬 睇下佢仲有冇咁有理念
佢當年點比人打壓?但以事論事咁講,佢當年大可以自己租個場出黎搞,都應該賺多過咁樣拍片?

佢而家賺本書錢?
純好奇,無補開遵理,唔算清楚?
有咩風波 講多少少
如果無開題目齋做,應該無事?
呢層你要問返佢 你有睇過下佢啲片都知佢成日講自己被打壓 好撚憎燈塔 好想燈塔收皮 冇記錯既話佢去到後期koopa ken tai年代已經冇學生啦 亦都係果陣開始拍youtube
賺多過咁樣拍片又點 佢自己講過佢有主業 拍youtube係佢副業
咁又真係幾慘,我好少睇,係路過睇到咁岩,覺得佢有心為教育姐
2024仲有黃藍?
個陣中五補佢 試過全班得我一個變私補
冇計 數學當年競爭大
同埋數學 比起中英冇咁好搵
中文YY就真係食曬成條水 打造到個形象太好
高大 + 人稱靚仔 +其他補習社d中文導師 又沉沉地
一野推到上天花板
當年冇補過佢都一定知佢係乜水
佢AL咩成績?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞