DC9仆街了,牌價可以下望100萬

188 回覆
435 Like 4 Dislike
喂屌發牌嗰陣夠講撚明唔俾拒載要遵守法倒啦
咪一樣拒載嘅拒載劏客嘅劏客
的士仲係要牌先可以做生意

不過uber另一樣嘢咁解
可以係做多個uber牌
皇冠都玩死埋
買車首次登記稅抽一筆,牌費抽一筆,燃油稅抽一筆,商用保險抽一筆,停車場租抽一筆,平台服務費抽一筆,薪俸稅抽一筆,強積金又抽一筆

一棵韮菜割8次,庫房又Go Go Go
Uber每單貴10蚊,但係收25%服務費
的士牌?講到底只係營運許可證咋喎,性質跟食肆牌酒吧牌教練牌車牌船牌根本無分別
憑咩要人保障佢個價值
到時一街Burn Your Dick、蔚來同小鵬汽車,搭滴滴送火葬,香港人又然
所以咪姐係平衡各方利益 政府大把野諗啦
點樣發第個牌出黎但又唔會水鳩佐前人既感覺
所以我覺得uber 至小要拎牌,司機至小要考牌 係基本盤
其他全香港所有政策, 政府梗係有負責.
不過而家都2024年啦, 政府不嬲都理撚得你.
想比起的士牌, 用滴滴嚟刷kpi 好過啦
的士入氣平好多 呢個都係成本黎
第二就係你捨唔捨得揸自己架車做生意 架車折舊都有成本 行得多架車點都易壞啲
係咪開心得太早?

滴滴只提供叫的士同中港車

全部合法

又係對的士業界無影響
要白做幾多日?
Uber抽的士抽少啲
DC9 要輸到幾時
反正都有其他APP, 咁UBER 會唔會取消uber taxi, 照顧返其他車手呢
Uber 高級D(其實一樣係公屋司機
最好白做一世
保險牌費 車主出架喎
同埋做咩要比錢租停車場 租車一更好似12個鐘 搵食租一更都夠啦
客多啲咪賺多啲, 仲有時間應該efficiency 一啲
政府:DC9你再搞搞陣,信唔信整埋打卡系統,等你連稅都無得逃
DC9:……收到長官🫡
係,其實的士司機隨時可以出架私家車開Uber, 洗咩租30年老爺車。就算租個港豬澳牌都係幾千一個月
完全係
其實係好事,DC9唔肯報的入息稅由間接稅收咗佢
一早預言左啦
全中國都有得用
點解香港唔用得?
同淘寶包郵一樣,唔比用就分裂國家啦
而家開Uber 勤力有四萬一個月,有的轉Uber 既司機話以前租的士開,收入差唔多,不過就辛苦好多,時間唔自由

咁你請全職都要開翻幾萬一個月。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞