DC9仆街了,牌價可以下望100萬

188 回覆
435 Like 4 Dislike
個牌本身就無價錢
牌價係啲人炒出來
Drop to zero 你都仲係可以用果牌揸的士
政府無違反果牌原意
收3000 一個
預言恐慌性拋售
其實一開始的士牌係點發出㗎?
政府發牌然後競標?
牌主=譚惠珠
who fucking cares
未撚供完,蝕撚死你
唔就範又點?開車撞人?暴動?取消佢個牌都仲得
ok
滴滴可以拼車
超超直接收dc9皮
機場又唔接,乜柒都唔接
香港政府已經係屬於黨
會唔會用呢d錢包譚餵豬個底, 就要睇下黨當餵豬係走狗一隻定真係自己人啦
計程車牌照於早年由香港政府直接售予計程車公司,至1964年起改以招標方式公開拍賣,競投者不限於計程車公司。

根據運輸署記錄,1947年已登記及領牌計程車數目為329輛,翌年遞升至344輛,一直至1957年,再倍增至693輛,1959年,再大幅提升至851輛。1960年計程車數目突破1,000輛至1,026輛,自此每年均有增長趨勢,於1965年、1967年及1973年又分別提升至2,536、3,649輛及4,754輛,達破2,000、3,000及4,000輛數目。1977年登記數字達衝破6,203輛,1981年達11,061輛,1984年至15,984輛,自1990年代起香港政府收緊發牌,增長進一步放緩下,2016年起一直維持在18,163輛至今。
支持國家企業
DC9再出嚟玩嘢就國安法侍候
租車食一浸
平台食一浸
差佬炒牌食一浸
呢餐的士佬和味啦
好野以後用滴滴就唔洗受DC9氣
稅局記得問公屋DC9點解每星期有didi, uber 過數記錄
國家面前個人利益算係咩
我支持dc業界全面國企化
國家嚴格把關 確保質素同按真價收費
又唔會出現可能收現金逃稅
希望盡快做到啦
自由市場其實就應該合法法化。 等市場決定。
人民內部予盾,內企進駐,完美解釋點解多咁多大陸企業呢段香港不景既時候仲要入黎香港市場,習大大做得好
估底, 50萬
紅色企業香港政府點會唔批?唔掂都會幫佢諗點佢,的士牌價仲想100萬?
就係咁橋,唔準諗即刻答
的士日租500以上
一個月都一萬多啲
扣埋停車場 牌費保險
供部全新好少少嘅車都得
仲租的士都onlun9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞