覺唔覺去戲院偷帶野食野飲同乞兒無分別

254 回覆
69 Like 1754 Dislike
遺留落嚟既規則?
以前睇戲好似娛樂性高,好似同一大班人坐埋睇電視,有講有笑有野食。
但依家社會唔同咗,電影上昇到藝術層面,就好似入博物館,展覽廳都唔畀飲食。
普通人入既戲院都係生意為主,吸人更人多係正常
只可以講個人修養,主要唔好太影響到其他人
最好開間不準飲食既戲院
你有錢 你威咯
餐廳同戲院比 你都幾搞笑
係香港先會咁,日本我未見過有人自己帶野入戲院食
關我咩事 洗乜同啲商家諗
准外帶係大陸嘅德政
你老母塊西乾, 慣左帶ky 屌你老母 sor
戲院清潔要求好高,同一般場所唔同,你會唔會其他地方黑媽媽坐幾個鐘?
師兄勁醒勁有公德心
香港好彩仲有你呢種人係到 就有救了
我試過帶埋壽司入去食,你咬我食呀
生語癌就唔好上連登啦 講野一舊舊十足死老豆
迪士尼講明可以帶
應該計收入減成本 你買一張IMAX少賺過平價戲飛加一個爆谷
唔睇連登我都唔知道原來咁多人冇私人影院
乜佢哋嘅daddy咁唔盡責㗎
唔知點解一諗起個畫面就覺得好笑
總會有呢啲人架,咁你除咗上網屌鳩佢地之外仲打算點做?見一個打一個?
錢都其次… 戲院小賣部d野真係好難食,狗也不屌
Popcorn戲院買,但珍奶係出邊帶入去。其實都唔使點偷偷摸摸。

我不嬲直接入都冇人話
Dc9:你哋係搶人野
明文規定唔可以做既野又要做
入得場即係同意人地既條款先至入場睇戲架啦
咁如果覺得條款係有問題而唔想遵守既
做咩仲要買飛入場睇?
即係好似你簽約你覺得條款有問條就梗係唔簽啦

估唔到依家自律守規矩變左係on9野,奴性重
因為想食野既人就算80蚊都會照買
唔想食既人就算50蚊都唔會買

其實兩種唔同既pricing strategy
各有利弊
冇乜好講
如果係戲院連有正常野食野嘅音量你都覺得好騷擾
咁係你問題 係你覺得睇戲有少少雜音都唔得
咁高要求可以選擇包場/係屋企自己睇
關咩公唔公平事者,你隔離房個經理返1日搵5000,你條撚屌1日搵1500,個office boy 1日搵500。
你會唔會投訴唔公平?

人地食野又唔撚影響到你就咪撚嘈啦
影響唔到就唔嘈得
元朗d白衣人夠無打我啦 咁我又嘈唔嘈得呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞