覺唔覺去戲院偷帶野食野飲同乞兒無分別

254 回覆
69 Like 1754 Dislike
即刻唔覆你
我就唔信有人齋俾錢睇av 連素人fc2都係啦
因為搞手但求打個和
唔覺得個價錢係包埋清潔費 根本你就算起戲院買都唔應該食到周圍都係
食物貴,因為包埋清潔費
個個帶食物,無人買,無錢清潔,個場咪污糟
廢柴先畀錢睇

梗係好似希哥咁,自己拍,儲埋幾個hdd 慢慢睇
比喻用錯啦 你入專食野既地方食街外野 就算本身你有消費 你得一個胃 食飽自己野都唔荒叫得多野食 而且霸住個位影響正常叫野食既人

入戲院就唔同 戲飛包左你既租位費 唔同餐廳用點餐做基礎 入戲院只要唔好過份到叫個飯入去食(重味令人難受)或者食到周圍係 基本上唔係倒人米/自私精先 (所以我見有戲院賣飯我都覺得幾on9)

當然你話少少仆街係有 但睇戲本應該唔係乜奢侈品 但平民用一舊水睇場戲已經唔叫平 走盞下唔叫過份掛
樓主係咪依類人:
過馬路未試過紅粒時候過
搭地鐵聽到嘟嘟聲,就企定定等下一班車
一定唔會係黃線泊車/落車
搭巴士/小巴果陣未試過飲野
一定唔會用老翻野(聽歌、電影、動畫、漫畫)等等

以上如果有一樣中,你都係乞兒
咁先叫正常
睇垃圾戲ok
我親戚住獨立屋真係有私人影院 幾排櫈嗰種 (非吹水
唔覺喎,唔畀帶外來嘢食先有問題。
公共場所有聲音影響到自己係好正常,有問題嘅係你,香港好多你呢啲人畀咗錢就以為自己包咗場。
試過買飯團雞翼壽司入去開餐
但本來戲院從來就要清潔, 尤其沙士、武肺之後, 就算唔係食物垃圾, 紙巾、票尾、其他雜物唔洗清?
清潔從來都係公眾場所必需的, 收費的娛樂場所更是
奄割版電影
Lihkg已經係老番野
職員都唔理啦 冇影響到人咪算
冇必要太計較
仲喺度討論香港戲院唔俾帶嘢食
深圳戲院全部外來嘢飲,嘢食全部帶得
全世界係咪得香港人明明仰消費者但係企喺商家嘅角度去諗,明明係最底層但係有統治者嘅諗法。如果個戲院本身有賣野食,禁止帶外食本身就唔合理,台灣直頭係有法律禁止唔俾消費者帶本身戲院有賣嘅野食入場。
我通常都包場睇
戲院無炸雞賣, 慣左帶桶雞入去食 sor
係。
但人可以有多個職業/身份
食飯姐,無謂其身份
相信員工都唔介意
d 爆谷幾小心食都總會跌幾粒
仲要比人踩碎加癡到周圍係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞