覺唔覺去戲院偷帶野食野飲同乞兒無分別

254 回覆
69 Like 1754 Dislike
我地呢d比正價既
比貴咁多入場飲
但有d人 成日偷帶野飲入場
人地寫明唔可以 都照做
同支那人有咩分別?
對我地呢班正價撚係唔係唔公平先?
純粹覺得戲院俾人喺入面食野,就好似個社會俾左錢就可以任意殺人咁。

即係俾錢殺人高尚。
冇俾錢殺人乞衣。
師兄準時覆診好
究竟覺得可以喺戲院食野正常?
定覺得喺戲院唔應該食野正常?
我覺得去戲院睇戲都成個乞衣咁

正常成年人到18歲就應該屋企有私人影院啦
比左錢買戲院d野食食咪正常囉
無比錢偷帶入黎咪正一賤種乞兒唔正常囉
不如講清楚d,
當大家都介意睇戲有人講野騷擾果陣,
點解食野製造嘅習習聲,仲有唔同食物嘅混雜嘅氣味(尤其熱狗)可以接受呢?
ching 如果係街邊乞錢嘅乞兒入戲院比正價買戲院d野食
咁佢算係乞兒定唔算係乞兒?
應該討論吓戲院啲飲食點解要賣咁貴,買個爆谷加汽水嘅價值就差唔多夠買一張正價票,點解戲院唔調低啲啲飲食價錢,薄利多銷,皆大歡喜啦
因為戲院呢個地方容許其他人進食戲院販賣既食物,所以會接受,仲有冇問題?
試過係入面食八方雲集
食食下仲要跌左舊落地
上次前面條友食兩餸飯 jap jap聲
一個乞兒假設乞夠一千蚊去半島食自助餐,咁個一刻佢進入半島個秒係唔係乞兒?
問題就係只要買左戲院食物,就可以用食野聲合法騷擾人,有冇問題?
係。
乞衣等於佢嘅職業。
你呢個係哲學性嘅問題
咁你又係咪睇正版av?
有時咁岩個道德高地喺你到姐
唔代表你其他地方都係
唔洗講到咁盡
相信大家平時去餐廳都唔想聽到人嘈
咁我去一間cafe 叫左杯咖啡之後會唔會屌鳩隔離食意粉熱狗?
就係因為大家有共識呢個地方使呢樣野係無問題
師兄咁易比人騷擾 平時食譚仔有冇諗住屌鳩人地碗湯太濃?
如果乞衣呢個身份只局限於乞食呢個行為期間
咁係冇人施捨嘅時候佢都唔算係乞衣

同樣地 係返緊工嘅期間 你只係一個"義工"
到公司出糧果一刻 你都係一個"乞衣"

咁我唔介意係戲院入面偷食嘅一刻化身成"乞衣"
正確D講我只係一個偷食嘅人 / 壞左嘅人 / 壞人
你都白撚痴
休班乞兒
唔會自己帶不過我覺得佢地鍾意帶咪帶戲院野食定價太誇張
前提唔影響其他消費者或者要戲院員工做多野(例如整污糟地方)

你覺得自己係第幾層?
你覺得”禁止帶外來食品飲料”合理咩?
其實真係幾仆街 想食個野都要俾佢劏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞